Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zwolse theaters verkoopt 100.000 kaarten voor huidig theaterseizoen

Algemeen

ZWOLLE - Bij Zwolse theaters zijn er al 100.000 kaarten verkocht voor voorstellingen in het seizoen 2022-2023. Afgelopen zondag verkocht het theater de 100.000ste kaart aan de familie Weerman uit Zwolle voor Grease De Hitmusical. De kaartkopers zijn verrast met een mooie bos bloemen.

Directeur Rob Zuidema: “We zijn blij dat ons publiek de weg weer weet te vinden naar het theater. Voor het eerst weer een compleet theaterseizoen na een aantal roerige jaren. Het is dan toch afwachten of het publiek terug gaat komen. Maar gelukkig doen ze dat. We doen er dan ook alles aan om zoveel mogelijk publiek te vinden voor ons diverse aanbod.”

Onder andere een goede start van de kaartverkoop in mei heeft bijgedragen aan de hoge bezoekcijfers dit theaterseizoen. Daarnaast was er veel belangstelling voor gezellige familievoorstellingen met name in december, zoals Soweto Gospel Choir, De Notenkraker, Celtic Steps en De Alternatieve Nachtmis, een eigen productie van Zwolse theaters. Rondom de feestdagen was bijna alles helemaal uitverkocht. De bezoeker had veel zin in een avondje uit. Dit werd ook vaak gecombineerd met een diner in Restaurant KEES of in Café Foyé

Het theaterseizoen wordt afgesloten met een meerdaagse bespeling van Grease De Hitmusical. De musical Grease is een fenomeen. Het wordt een hit voor jong en oud met een cast van 24 talenten met o.a. William Spaaij en een live orkest. De swingende musical is te zien vanaf woensdag 12 juli tot en met zondag 16 juli. 

Gerard Meijeringh