Afbeelding
Foto: Gerdien Rots

OZB reikt Blauwe Bal uit aan Frans Paalman

Algemeen

ZWOLLE - Na het Carnavalsconcert in theater De Spiegel op carnavalsmaandag heeft de Orde van de Zwolse Ballen (OZB) voor de tiende keer de Zwolse Blauwe Bal uitgereikt. Dit keer mocht Frans Paalman de prijs in ontvangst nemen. De fotograaf was nietsvermoedend na de Spiegel gekomen om foto’s te maken, maar werd uiteindelijk zelf gefotografeerd door wethouder Gerdien Rots als winnaar van de Blauwe Bal.

De OZB bestaat uit oud-wethouders van de gemeente Zwolle. Tijdens het jaarlijkse OZB-Concilie hebben de leden van deze Zwolse Geestelijke Orde bepaald dat de bekende Zwolse persfotograaf Frans Paalman dit jaar de winnaar is van de Blauwe Bal. 

Frans Paalman is al meer dan vier decennia een bekend persfotograaf in Zwolle. Bij alle belangrijke momenten is hij aanwezig om voor de lezers van kranten en andere Zwolse media de nieuwsfeiten in beeld te brengen. Voor velen verbeeldt hij dus het nieuws met zijn foto’s. Ook van het Zwolse carnaval, dat hem van oudsher bekend is, maakt hij al decennialang foto’s. Velen hebben het Zwolse carnaval leren kennen door zijn beeldmateriaal.

“Daarmee levert Frans Paalman een buitengewone bijdrage aan de sfeer van geestelijke ontspanning, gemoedelijkheid en humor in Zwolle”, aldus de OZB. 

Hoewel hij daarmee dus belangrijk is om velen het verhaal van het carnaval in Sassendonk te vertellen, is hij daarbij zelf nooit in beeld. Dat was voor de OZB een extra reden om hem de unieke Zwolse Blauwe Bal uit te reiken.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14