Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bijzondere Matthäus-uitvoering Caecilia

Algemeen

ZWOLLE - Het 150-jarige Toonkunstkoor Caecilia brengt op woensdag 29 maart voor de 77ste keer in haar bestaan de Matthäus Passion in Zwolle ten gehore. Om dit jubileum luister bij te zetten, heeft Caecilia gekozen voor een bijzondere uitvoering, namelijk in de stijl waarin Bach zijn meesterwerk heeft geschreven: de barokstijl. En dus met echt barokorkest: Florilegium Musicum. De uitvoering begint om 19.00 uur. Kaartverkoop via het theater.

Ook bijzonder is dat het koor er ook dit jaar weer in is geslaagd zes heel goede solisten te contracteren. Naast “onze eigen Zwolse diva”, sopraan Heleen Koele, zijn dat: Seil Kim (evangelist), Berend Eijkhout (Christus), Leon van Liere (tenor), David van Laar (countertenor) en Pieter Hendriks (bas). Het geheel staat onder leiding van Caecilia-dirigent Iassen Raykov.

Als ‘voorgerecht’ houdt Caecilia op woensdag 8 maart een ‘Matthäus Pré-Party’ in de Hoeksteen aan de Scheldelaan. In deze interactieve lezing vertelt de bekende muziekjournalist Joost Galema (van Podium, Radio 4 en NRC) meer over de achtergronden van de Matthäus en de traditie waar die uit voortkomt. De lezing begint om 19.30 uur en de entree bedraagt 7,50 euro. Dat is inclusief gratis koffie en thee in de pauze en een hapje en een drankje na afloop.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18
Afbeelding
Typhoon bij Plato tijdens Recordstoreday Algemeen 22 apr, 08:16