Afbeelding
Foto: Ferdy Damman

Deltion College presenteert grootste Skills Heroes team ooit

Algemeen

ZWOLLE - Maar liefst 39 studenten van het Deltion College doen mee aan de landelijke finales van Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. Afgelopen maandag presenteerde Deltion het team. Bijna alle 39 finalisten waren aanwezig. Oud-Skills deelnemer Aniek Wijermars deelde haar persoonlijke ervaring en de studenten deden een teambuilding activiteit om elkaar beter te leren kennen.

Voor een deel van de Deltionstudenten begon het Skills-avontuur met een voorronde op hun school: de Deltion Kampioenschappen. De winnaars deden mee aan een kwalificatiewedstrijd tegen studenten van andere mbo-instellingen. Anderen werden voorgedragen door hun docent of team. Uiteindelijk wisten 39 Deltionstudenten in 31 vakrichtingen zich te plaatsen voor de landelijke finales. 

Het aftellen naar Skills The Finals kan nu echt beginnen. Dit Nederlands Kampioenschap voor beroepen vindt plaats op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam. Tijdens de finale laten 600 (v)mbo studenten uit heel Nederland hun talent zien. Ook de Koning komt naar Skills The Finals. Daar gaat hij langs bij studenten die meedoen aan de wedstrijden.

De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven.

Gerard Meijeringh

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen gisteren
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02