Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Zwolle krijgt er vierhonderd ‘klimaatbomen’ bij

Algemeen

ZWOLLE – De stad Zwolle krijgt er flink wat bomen bij. De gemeente en Rova gaan vierhonderd bomen planten. Deze ‘klimaatbomen’ moeten de biodiversiteit in Zwolle vergroten. Donderdagmiddag was het officiële startsein in Holtenbroek.

Aan de Klooienberglaan ging wethouder Arjan Spaans even aan de slag met het planten van een ‘klimaatboom’. Het ging hier om een speciale boom, een prunes mahaleb. “Dit is een kersenboom. Het is voor het eerst dat dit soort in Zwolle wordt geplaatst. Het is een mediterrane soort. Deze boom is beter bestand tegen warmte en droge periodes”, aldus adviseur Erik Bakker van de gemeente Zwolle. “We zijn op zoek naar nieuwe soorten bomen, want het wordt steeds warmer.”

De gemeente betitelt de nieuwe bomen als ‘klimaatbomen’. “Want elke boom is goed voor het klimaat”, aldus Bakker. Er worden flink wat verschillende soorten bomen geplant. Wethouder Spaans spreekt van een ‘mooie mix’. Inmiddels is een begin gemaakt met het planten van de speciaal geselecteerde bomen. Eerst worden in totaal 59 bomen geplant. Dit zijn bomen waar mensen geen hinder van ondervinden. Ze worden bijvoorbeeld geplant in parken. Bij de andere bomen ligt dit anders. “Daarover moeten we in overleg met bewoners. Dat heeft meer voorbereiding nodig”, aldus Bakker.

Gerard Meijeringh

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11