Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Anoniem praten over zorgen met @ease bij Stadkamer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vanaf april kunnen jongeren ook in Zwolle anoniem en vrijblijvend praten over hun zorgen. Door de samenwerking tussen @ease en Stadkamer kunnen jongeren vanaf 17 april elke maandag tussen 15.00 en 18.00 uur zonder afspraak langskomen bij de hoofdvestiging van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1A.

De start van @ease Zwolle wordt maandag 3 april om 17.00 uur gevierd met een feestelijke kick-off. Bij @ease kunnen jongeren tussen de 12 en 25 jaar anoniem, met of zonder afspraak, binnenlopen of online chatten om met andere jongeren te praten over hun zorgen. Hoe klein of groot de persoonlijke vragen ook zijn: bij @ease kunnen ze erover praten. Anoniem en gratis. 

Er staat een getraind team klaar van enthousiaste jonge vrijwilligers die goed kunnen inspelen op de zorgen die jongeren hebben. Op de achtergrond is er altijd een professional aanwezig die de vrijwilligers kan ondersteunen wanneer dit nodig is, of, wanneer de jongere dat wil, kan helpen de juiste ondersteuning buiten @ease te vinden.

@ease is in meerdere steden al actief. Dankzij de domeinoverstijgende samenwerking van verschillende lokale partners start @ease nu ook in Zwolle. Laagdrempelig en centraal “Gespreksonderwerpen kunnen heel verschillend zijn: liefdesverdriet, ouders die gaan scheiden, pesten, eetgedrag, studieproblemen, somberheid of financiële problemen”, legt Judith Prins, projectleider @ease, uit. “Informeel contact met een leeftijdsgenoot is een laagdrempelige stap als je je persoonlijke vragen en zorgen wil bespreken. We zochten daarbij een centrale plek waar jongeren gemakkelijk binnen kunnen lopen.” 

“Door de centrale maatschappelijke rol die Stadkamer speelt in de Zwolse samenleving is dit een logische plek en de Stadkamer was direct enthousiast over deze samenwerking”, vult Diede Bongertman, programmeur Stadkamer aan. “Dagelijks zitten jongeren hier om te studeren, samen te werken of gewoon voor de gezelligheid. Opgroeien is super complex en het kan heel moeilijk zijn voor jongeren om te praten over problemen. Door de samenwerking met @ease hopen we samen de drempel om je zorgen te delen voor Zwolse jongeren te verlagen.” 

Wil je aanwezig bij de kick-off of meer weten over @ease? Belangstellenden zijn van harte welkom bij de feestelijke kick-off op maandag 3 april om 17.00 uur bij Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes 1a. Inloop is vanaf 16.30 uur. Aanmelden kan via zwolle@ease.nl.

Gerard Meijeringh