Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bevrijdingsconcert van GMZ: een nieuwe traditie

Algemeen

ZWOLLE - Het Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) geeft op 5 mei 2023 om 19.30 uur een bevrijdingsconcert in de Plantagekerk. In de geest van meerdere activiteiten die dag in Zwolle is het concert vrij toegankelijk.

Na de lastige coronaperiode vormde het succesvolle kerstconcert in de Dominicanenkerk op 22 december 2022 nog een hoogtepunt voor het koor. Onder het motto ‘Ontdek Je Stem’ hield het koor de afgelopen maanden een succesvolle zangclinic, waaraan Marco Bakker zijn medewerking verleende. Het leverde GMZ een behoorlijk aantal nieuwe aanmeldingen op voor het lidmaatschap. Deze zangers werden uiteraard van harte welkom geheten en samen met hen wordt wekelijks op de maandagavond hard gerepeteerd in de Weijenbelt in Berkum. Onder leiding van haar dirigent Jeroen Hulshof zal GMZ namelijk ook in 2023 weer een aantal fijne concerten verzorgen.

Het Bevrijdingsconcert op 5 mei moet de start vormen van een jaarlijks terugkerend GMZ-bevrijdingsconcert en daarmee van een nieuwe traditie.Het koor nodigt Zwollenaren graag uit bij deze bijzondere uitvoering aanwezig te zijn in de Plantagekerk. 

Gerard Meijeringh