Afbeelding
Foto: Hans en Lidy Fotografie

Van der Capellen Scholengemeenschap neemt afscheid van haar oude gebouw

Algemeen

ZWOLLE - De Van der Capellen Scholengemeenschap krijgt een nieuw gebouw en neemt definitief afscheid van het oude gebouw. Dit afscheid wordt gevierd van donderdag 1 juni tot en met zondag 11 juni met een festival. Op zaterdag 3 juni is er een reünie. Ruim een week voor feest, creativiteit en nog één keer terug naar school! 

Festival Terug naar School

Voor iedereen, medewerkers, buurtbewoners, leerlingen, vrienden en familie, van de Van der Capellen en RSG is er van 1 juni tot en met 11 juni de mogelijkheid om nog één keer terug naar school te gaan; om nog eens rond te kijken in het scheikunde lokaal of om je kinderen of partner je oude school te laten zien.

Ter ere van dit festival zijn er allerlei verhalen tot leven gebracht; een video-installatie, een audiotour, een expositie. Op de eerste twee try-out dagen is het festival gratis toegankelijk. Het festival ‘Terug naar School’ wordt afgesloten met een veiling van materialen uit de school.

Het festival vindt plaats doordeweeks van 18.00 uur tot 22.00 uur en in het weekend van 14.00 uur tot 22.00 uur.

Reünie

Het eerste festival weekend wordt feestelijk geopend met een reünie. Iedereen die, nu of in het verleden, de schooltijd bij de RSG en Van der Capellen heeft doorgebracht wordt uitgenodigd.

(Oud-) medewerkers en docenten zijn op zaterdag 3 juni vanaf 13.00 uur welkom en (oud-) leerlingen vanaf 15.00 uur, beide aan de Lassuslaan 230 in Zwolle. Er is dan een mogelijkheid om te blijven dineren.

De organisatie van ‘Terug naar School’ doet haar uiterste best om zoveel mogelijk mensen te bereiken en roept daarbij graag iedereen op deze groep zo groot mogelijk te maken. Dus: “Zegt het voort!” Meer informatie over het festival en/of reünie en aanmelden kan via www.terugnaarschool.com.

Voor vragen kan worden gemaild naar: brievenbus@terugnaarschool.com

Gerard Meijeringh

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 22 apr, 12:17
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 22 apr, 11:18
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 apr, 10:18