Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Zwolse scholen steunen warme actie voor Oekraïne

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De warme actie (slaapzakactie) van MyZwolle voor Oekraïne is omarmd door scholen uit Zwolle. De Van der Capellen Scholengemeenschap en de Thorbecke Scholengemeenschap zijn in actie gekomen om warme spullen in te zamelen voor de mensen in Oekraïne. Woensdag vond een ontmoeting plaats tussen leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap en de Oekraïense school Zwolle. Plaats van handeling was het depot van MyZwolle waar alle goederen zijn opgeslagen die de weg gaan vinden naar Oekraïne.

(door Gerard Meijeringh)

De kinderen van de Oekraïense School Zwolle gingen langs bij verschillende scholen in Zwollen en maakten wat los op de Van der Capellen Scholengemeenschap. Milan Dop kan erover meepraten. Haar moeder werkt op de Oekraïense school. Met haar klas bracht de moeder van Milan een bezoek aan de Van der Capellen Scholengemeenschap. 

De Oekraïense kinderen gaven een presentatie aan een van de klassen van 5 atheneum, de klas van Milan. “Dat maakte veel indruk. We zijn allemaal van dezelfde leeftijd. Dan krijg je toch een indruk hoe ze het beleven.” Vervolgens besloot Milan, samen met vier andere leerlingen, om in actie te komen. Ze haakten in op de warme actie voor Oekraïne en volgden daarmee het voorbeeld van Thorbecke Scholengemeenschap. Er werd een inzamelingsactie op touw gezet. En met succes. Uiteindelijk vertrokken vijf propvolle auto’s naar het opslagdepot van MyZwolle aan de Floresstraat. Een prachtig resultaat. Thorbecke Scholengemeenschap heeft ook een inzamelingsactie gehouden. Dat gebeurde afgelopen vrijdag.

Woensdag troffen leerlingen van de Van der Capelle Scholengemeenschap en de Oekraïense school elkaar in het opslagdepot van MyZwolle. De jeugd van de Oekraïense school kon met eigen ogen zien wat de warme actie allemaal heeft losgemaakt. Arjan Biel van MyZwolle is zeer content met de succesvolle actie. “Er komen hulpgoederen uit heel het land. Slaapzakken, winterkleding en heel veel bedtextiel”, aldus Biel. De warme actie heeft al 252 kuub aan goederen opgeleverd. Momenteel is er zo’n 150 kub in voorraad.

De aanvoer is gigantisch, maar de goederen moeten uiteraard wel naar Oekraïne worden verplaatst. “We zijn op zoek naar trailers. We hebben twee in optie en zijn nog met twee bezig”, aldus Arjan Biel van MyZwolle. Ook is MyZwolle nog op zoek naar vrijwilligers voor het sorteren van alle inkomende spullen. 

Aanmelden via info@myzwolle.nl.




Afbeelding
Visualisatie van Solar Transferium Assendorp.
Prowind en Envitron werken samen aan lokale opwek, opslag en verbruik van zonne-energie Algemeen 3 mei, 08:29
Afbeelding
Industrielicht wint aanbesteding voor verlichting van iconische gebouwen in Zwolle Algemeen 2 mei, 17:11
Afbeelding
Horeca in binnenstad viert Bevrijdingsdag met groots muzikaal festijn Algemeen 2 mei, 15:42