Het echtpaar Scholten en wethouder Van Willigen.
Het echtpaar Scholten en wethouder Van Willigen. Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Scholten - Weinans zestig jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het echtpaar Scholten - Weinans is zondag 4 juni zestig jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen ging op vrijdag 2 juni bij het echtpaar op bezoek om ze alvast persoonlijk te feliciteren.

De heer Scholten is geboren op 7 augustus 1934, onder de Peperbus. Mevrouw Scholten - Weinans is geboren op 9 januari 1938 in Nieuweoord in Drenthe.
Tijdens een carnavalsfeest in 1962 hebben ze elkaar ontmoet in Zwolle. Op 4 juni 1963 zijn ze getrouwd in Zwolle. Ze hebben drie dochters en een zoon, de familie is inmiddels uitgebreid met zeven kleinkinderen.

Mevrouw Scholten heeft gestudeerd in Groningen als verpleegkundige en heeft daar in het ziekenhuis gewerkt van 1955 tot 1961. Toen is ze verhuisd naar Zwolle en heeft ze gewerkt als verpleegkundige in het ziekenhuis de Weezenlanden. De heer Scholten is als dienstplichtige de marine ingegaan en in 1953 vertrokken naar Nuninga (Nederlands Indië). Teruggekomen uit zijn diensttijd heeft hij de groentezaak van zijn ouders overgenomen op de Assendorperstraat 262. De groentewinkel heeft na enkele jaren plaats gemaakt voor een groothandel in ijs, Okay IJS. 

Het echtpaar Scholten - Weinans heeft veel vrijwilligerswerk verricht. De heer Scholten is jarenlang voorzitter geweest van de gymnastiekvereniging Vlug & Lenig. Mevrouw Scholten is tientallen jaren vrijwilligster geweest bij de Zonnebloem Dieze-oost. Samen hebben ze veel betekend voor de Padvinderijgroep de Jan Leiding. 

Ook is mevrouw Scholten ruim 20 jaar medeorganisator van de sjoelclub in Assendorp/Pierik waar zij nog steeds elke dinsdag alles klaarzet (ze is inmiddels 85 jaar). Daarnaast is ze gek op bloemschikken, ze maakt nog elke kerst voor de buurt en vrienden kerststukjes.

De heer Scholten heeft zich vanaf zijn pensioenleeftijd ingezet voor de VOMI (Vereniging Oud-Militairen Indiëgangers) als bestuurslid en is jarenlang voorzitter geweest. Hij heeft meegewerkt aan het Indië-monument Zwolle en het monument aan de Pilotenlaan. 

Het echtpaar woont nog steeds samen in de Assendorperstraat

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 15 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen 23 uur geleden