Naast gastheren en -vrouwen is er ook ruimte voor professionals, zoals masseurs, om gasten met en na kanker te ondersteunen.
Naast gastheren en -vrouwen is er ook ruimte voor professionals, zoals masseurs, om gasten met en na kanker te ondersteunen. Foto: Jeroen Keep

IntermeZZo biedt zinvol vrijwilligerswerk

Algemeen

ZWOLLE - Het aantal mensen met de diagnose kanker stijgt de komende jaren fors. Het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) verwacht een toename van maar liefst 25 procent. Dat betekent dat binnen tien jaar in Nederland 1,4 miljoen mensen kanker hebben of hebben gehad. IntermeZZo centrum voor leven met en na kanker ondersteunt deze groeiende groep mensen. Daarom zoekt het Zwolse centrum nieuwe vrijwilligers.

Ook bij IntermeZZo komen ieder jaar meer mensen binnen. Zij vinden het centrum vanuit de wijde omgeving van Zwolle. Dit jaar stijgt het aantal bezoekers naar veertienhonderd, samen zorgen zij voor zevenduizend bezoeken aan IntermeZZo. Directeur Corine den Hollander: “Ons huidige team bestaat uit zo’n honderd vrijwilligers. Dat klinkt veel, maar extra mensen zijn echt nodig. Er is behoefte aan gastheren en -vrouwen met een warm goed luisterend oor. Maar ook aan professionals, zoals masseurs, die hun deskundigheid inzetten voor onze doelgroep.”

Samen met alle vrijwilligers maakt IntermeZZo het verschil in het leven van mensen met kanker en hun naasten. Den Hollander: “Het is zinvol vrijwilligerswerk wat we bieden. Gasten komen om hun fysieke en mentale veerkracht te versterken met als doel om de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarvoor biedt IntermeZZo een uitgebreid en kwalitatief goed programma op een schitterende locatie in het groen met voldoende ruimte, gratis parkeerplekken en toch dichtbij Isala.”

IntermeZZo is een professionele vrijwilligersorganisatie. Vrijwilligers werken een dagdeel per week, krijgen teamscholing, ondersteuning en werken in een leuk creatief team. Kijk op de website www.intermezzo-zwolle.nl of neem contact op met directeur Corine den Hollander via het algemene telefoonnummer. Geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur, Dokter van Thienenweg 1A Zwolle, 088 - 624 60 88.

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 17 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren