Nienke Logtenberg, Sandra Goei en Corine den Hollander nemen de cheques in ontvangst van stichting Zet een Stap tegen Kanker.
Nienke Logtenberg, Sandra Goei en Corine den Hollander nemen de cheques in ontvangst van stichting Zet een Stap tegen Kanker. Eigen foto

Overhandiging cheques Zet een Stap tegen Kanker

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Dit voorjaar heeft de eerste editie plaatsgevonden van Zet een Stap Tegen Kanker. Een 24-uurs wandelevenement, waarbij deelnemers in estafette een etmaal lang over het parcours wandelden en hiermee geld inzamelden voor lokale goede doelen Monicares Foundation, Tobias Sybesma Foundation en Nazorgcentrum Intermezzo.

Door de vakanties was het moment van de officiële overhandiging even uitgesteld, maar onlangs was het zover.

Tijdens een gezellig samenzijn werden de drie cheques, met elk een waarde van 11.500 euro door Robert Immink, voorzitter van stichting Zet een Stap Tegen Kanker, overhandigd aan de Zwolse goede doelen.

Elke ingezamelde euro krijgt een waardevolle bestemming bij deze organisaties.

Nienke Logtenberg van de Tobias Sybesma Foundation vertelde dat het bedrag door hen wordt besteed aan praktische materialen voor kankeronderzoek naar hersenstamkanker, de ziekte waaraan de Zwolse Tobias Sybesma op 12-jarige leeftijd kwam te overlijden. De foundation is hierbij een verbindende schakel bij een samenwerking tussen het Prinses Maxima Centrum en de Universiteit Twente.

De Monicares Foundation gebruikt het bedrag om rechtstreeks hulp te kunnen bieden aan Zwolse gezinnen die het door ziekte financieel moeilijk hebben. Sandra Goei vertelde dat ze op deze manier proberen om een beetje rust te creëren voor gezinnen die wel wat anders aan hun hoofd hebben.

Ook Corine den Hollander van nazorgcentrum IntermeZZo heeft al een bestemming voor de cheque. Een van de massagetafels is dringend aan vervanging toe en daarnaast is een uitbreiding in personeel van harte welkom zodat ze nog meer mensen kunnen ondersteunen om weer grip op hun leven met of na kanker te krijgen.

Tijdens het evenement waren de reacties van iedereen, deelnemers, sponsoren, organisatie en vrijwilligers hartverwarmend. De stichting Zet Een Stap Tegen Kanker is dan ook van plan om dit mooie evenement in 2024 een vervolg te geven.

Voor meer informatie: www.zeteenstaptegenkanker.nl.