Daijiro Chirino aan de bal in het duel tegen FC Den Bosch, waarin hij belangrijk was.
Daijiro Chirino aan de bal in het duel tegen FC Den Bosch, waarin hij belangrijk was. Foto: PEC Zwolle Media

Daijiro Chirino ook langer bij PEC Zwolle

Sport

PEC ZWOLLE - In navolging van Thomas Beelen heeft ook Daijiro Chirino (20) zijn contract bij PEC Zwolle verlengd. De oorspronkelijke verbintenis van de verdediger liep nog tot medio 2023 met een optie voor nog een jaar, maar verandert nu in een verbintenis tot de zomer van 2025.

Chirino maakte zijn officiële debuut uit bij Telstar en zorgde onlangs bij FC Den Bosch met en assist mede voor de winnende goal van Thomas van den Belt.

Daijiro Chirino: “Ik ben heel blij dat ik vorige maand mijn debuut mocht maken. Dit seizoen hoop ik meer speelminuten te krijgen en met dit nieuwe contract laat de club ook nogmaals zien veel vertrouwen in mij te hebben. Dat vertrouwen sterkt mij natuurlijk alleen maar.”

“Deze contractverlenging is iets wat hij zelf natuurlijk verdiend heeft”, vult technisch directeur Marcel Boudesteyn aan. “Hij laat op trainingen en in de wedstrijden waar hij tot nu toe in actie kwam, zien gauw stappen te kunnen maken. Hij pikt zaken snel op en is met zijn snelheid continue gevaarlijk op de flanken. Net als bij Thomas geldt ook voor Daijiro dat we als club heel trots zijn dat een jongen uit onze eigen voetbalacademie langer aan de club verbonden blijft.”