Afbeelding

Van de tribune: Kenners

· leestijd 1 minuut Algemeen

Ook  zonder competitievoetbal vermaak ik me opperbest deze zomer. Op het idyllische sportpark De Elshof in Wijthmen traint de selectie van PEC Zwolle zich in het zweet. Af en toe is er een oefenwedstrijdje, die je soms op een sportpark kunt beleven of via een livestream is te volgen. Kranten, omroepen en sociale media volgen dit zo nauwgezet dat je altijd op de hoogte bent

Waar je ook bent, overal staan de kenners en andere fanatieke volgers gezellig als beste stuurlui langs de lijn. Het heeft iets reünieachtigs, maar ook iets heel vermakelijks. Langs de lijn is de plek waar heel veel supporters laten zien dat ze kijk hebben op het vak van technisch directeur. 

Steviger gezegd, sommigen menen dat met name de technisch directeur beter naar hen kan luisteren. Want waar is die man in hemelsnaam mee bezig? 

Een kleine greep uit een indrukwekkend oeuvre. Laat Boudesteyn ervaren jongens bijtekenen, dan zijn de vraagtekens niet aan te slepen. “Die zijn te traag”, is de eenregelige samenvatting. Worden er jonge spelers aangetrokken, breekt er bijkans een zomerstorm los. “Te jong, ervaring is nodig in de eredivisie.” 

Wordt er een speler verkocht, dan vraagt de technisch directeur steevast te weinig. Laatst werd de grootste transfer in de PEC-geschiedenis gedaan met een kleine drie miljoen euro’ s. Stuurlui langs de lijn vonden het een appel en een ei. 

De roep om een spits klinkt iedere zomer weer. Sinds vorige week hebben we er drie. Onbegrip bij de kenners. Er hadden spelers moeten komen die voorzetten kunnen geven op die spitsen. Nu staan ze op een eiland en dan scoor je niet. 

En zo kan ik een hele pagina vullen in plaats van de vierhonderd woorden die mij zijn toebedeeld. 

Feit is wel dat de technisch manager moet beschikken over eelt op zijn ziel, een dikke huid als een olifant en een blik die je op oneindig kunt zetten als dat moet.

Hij zit niet op die directeursstoel omdat hij een aardige man is. Hij zit er omdat hij zijn wensen en zijn portemonnee met elkaar in evenwicht kan brengen. 

Bij PEC zijn we tot nu toe veroordeeld tot koopjesjagen. Daar hoort in hoofdlijnen handelsgeest, voetbalinzicht en mensenkennis en kennis van de markt bij. Gezien het geld dat hij inmiddels beschikbaar heeft uit mooie transfers (er kwam een slordige zes miljoen binnen) zie ik Marcel Boudesteyn nog tot mooie daden in staat.


Gerard Meijeringh

Afbeelding
Regien Courtz neemt afscheid als raadslid en geeft het stokje door aan Jos Lippmann Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Afscheid met een 'gouden randje' van een trouwe klant bij Autobedrijf Bert Wieten Partnerbijdrages 6 uur geleden
Afbeelding
Waterleiding springt in Celestraat; wateroverlast in verschillende straten in Assendorp 112 16 uur geleden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.