Afbeelding

Van de Tribune: Focus

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zo snel mogelijk terug naar waar PEC Zwolle hoort: de Eredivisie van het het Nederlands voetbal. Dat is het doel van dit seizoen. Kosten wat kost bereiken wat je wilt. Spelen op het hoogste niveau levert heel veel geld op en dat kunnen de beleidsbepalers aan de Ceintuurbaan meer dan goed gebruiken.

Na een zware maand met veel wedstrijden ligt de Zwolse trots op koers. Voor de KNVB beker werd weliswaar verloren, maar in de Keuken Kampioen Divisie hebben we na maandagavond de volle buit binnen. In negen wedstrijden zevenentwintig punten. Nummer twee heeft negen punten minder. Wij staan bovenaan.
Om je doel te bereiken moet je je focus houden. Voor ogen houden wat je wilt. Je niet laten afleiden door randzaken. En dat is wat er wel gebeurde op de laatste januaridag, de deadline voor de huidige transferperiode.

Onze uitstekend presterende spelers vallen op en andere clubs zijn dan ook zeer geïnteresseerd. Beste speler Thomas van de Belt kan naar Feyenoord en wil zelf ook graag. Maar halverwege de competitie je club in de steek laten kan niet. Hoe sterk de verleiding van de rammelende geldbuidel uit Rotterdam ook is.

Schenk PEC de gewenste promotie en ga daarna lekker ballen aan de zuidelijke oever van de Maas, is mijn advies. PEC, de club waaraan je heel veel hebt te danken, gaat voor! En ik verwacht dan ook dat onze technisch directeur niet is gezwicht voor deze verleiding. Het doel heiligt immers de middelen en niets is groter dan de club. Ook Van de Belt niet.

Maar goed, we leven in een tijd waarin het begrip clubliefde alleen nog te vinden is in geschiedenisboekjes. Hoe het afloopt met Thomas kan ik u hier niet vertellen vanwege mijn deadline van De Swollenaer op dinsdagmorgen.

Clubliefde bestaat alleen nog bij supporters en uiteraard bij ons clubicoon Bram van Polen. Maandagavond trotseerden 170 Zwollenaren de Limburgse kou en zat ik samen met mijn maatje in de nok van het Parkstadstadion. We zagen een heerlijke eerste helft en waanden ons veilig. Deze zelfverzekerdheid maakte in de tweede helft plaats voor billen knijpen. Maar met dank aan onze keeper en de doelpalen konden we drie punten meenemen in de bus naar Zwolle.

Het zijn lange reizen in de KKD. De gezelligheid in de bus en de prestaties van PEC houden ons op de been. Je doet het voor de mooiste club van Nederland.

Gerard Meijeringh

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11