Afbeelding

Van de tribune: Bevrijding

· leestijd 1 minuut Algemeen

Voorafgaand aan een serie van vier lastige wedstrijden voor PEC Zwolle was de stemming in het supporterskamp ietwat benepen te noemen. Den Bosch thuis, Willem ll en De Graafschap uit en komende vrijdag NAC thuis. Her en der hoorde je dat negen punten uit vier wedstrijden al heel mooi zou zijn. 

We zijn op driekwart van de serie en de negen punten zijn inmiddels bijgeschreven. Met een doelsaldo van 17 voor en 2 tegen. 

Onze helden laten een enorme groei naar volwassenheid zien. Den Bosch werd thuis weggevaagd met een historische 13-0. Willem ll uit altijd lastig: 2-3. De Graafschap uit werd zakelijk afgedaan met 0-1.

In eerdere wedstrijden verloren we nog wel eens in de slotfase, maar de stappen op de groeiladder zijn van reuzenformaat. Trainer Dick Schreuder slaagt er in om zijn volop aanwezige talent in rap tempo te laten rijpen. 

Per wedstrijd kruipt er meer zekerheid in het team, waardoor het afschuwelijke verlies in Maastricht (in de laatste minuut de bietenbrug op) is veranderd  in een vage herinnering waar niemand het meer over heeft.

We staan er riant voor en onder supporters is er een nieuw spelletje ontstaan: voorspellen wanneer we gaan promoveren. De data vliegen in het rond, maar iedereen is het eens over april.

Persoonlijk vind ik 14 april thuis tegen Telstar een geschikte dag. In Zwolle herdenken we dan onze eigen bevrijdingsdag 78 jaar geleden. Als we ons dan  zouden weten te bevrijden uit de Keuken Kampioen Divisie, is dat de perfecte symboliek. 

Nu is het de vraag of Schreuder ook in staat is zijn team naar deze prestatie te loodsen. De meeste van zijn leerlingen zijn nog jong en zitten vol onverwachte streken. 

Gelukkig loopt er ook nog wat routine rond bij ons. ‘Opa’ Harris Medunjanin wordt per wedstrijd steeds beter en je ziet hem op het veld genieten van zijn rol met de dartele veulens rondom hem. Een prima mix.

Niet alleen op het veld, maar ook bij de supporters op de tribunes groeit het vertrouwen. Er worden nieuwe liedjes bedacht, het bestaande repertoire wordt uit volle borst 90 minuten lang gezongen. De feestjes na afloop met de spelers zijn de slagroom op de taart en duren ook steeds langer.

Kortom, achteraf oordelen is altijd makkelijk dan voorspellen, maar ons PEC Zwolle is weer rijp voor de eredivisie. Het tussenjaar heeft ons al heel veel gebracht.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 11 uur geleden
Floris Meijers
Minioren SWOL 1894 excelleren op NK Sport Ingezonden 12 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 12 uur geleden