Afbeelding

Van de tribune: Roulettespel

· leestijd 1 minuut Algemeen

De maandagavond van deze week kon niet erger. Niet welkom in Eindhoven en als supporter voor de televisie zien hoe PEC Zwolle er in slaagt de strijd om het kampioenschap om te zetten in een roulettespel.

Het doet pijn om te zeggen dat het spel van PEC de laatste weken de glans ontbeert die je vaak bij echte kampioensploegen ziet. Het combinatiespel is te slordig, het tempo te laag en met kansen wordt onnauwkeurig omgesprongen.

Met een doffe berusting keken maatje J. en ik elkaar aan na 90 minuten ergernis. J. probeerde de moed er in te houden, maar dat ging hem slecht af. Ik bleef naar juiste woorden zoeken.

In Almelo staat onze tegenstander op de banken. De nieuwe lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie ligt op pole position. Niet dankzij glanzende prestaties (wij wonnen twee keer van ze), maar dankzij ons belabberd spel.

Er zal veel moeten gebeuren wil PEC Zwolle volgende seizoen mee kunnen doen in de eredivisie. Een aantal spelers presteert ondermaats. Er zal gezocht worden naar talenten die direct kunnen presteren op het hoogste voetbalplatform. Dat vergt wijsheid.

En geld, maar dat is er niet. Alhoewel, de algemeen directeur toverde laatst in een interview ons een positief financiëel beeld voor. Dat moet leiden to zo snel en zo zo veel mogelijk eigen kapitaal op de bank.

Tevens lekte uit dat we volgend seizoen een lot uit de loterij op de voorkant van ons shirt hebben staan: Circus.nl. Circus is in dit geval het beste Nederlandse online gamingplatform voor sportsbetting en casino. Althans dat schrijven ze zelf. Ze leggen voor 2 jaar ieder jaar anderhalf miljoen euro in. Een gok of kansberekening?

Politiek Zwolle rollebolt uiteraard gelijk over straat van de verontwaardiging. De CDA-aanvoerder stelt zelfs dat een eventuele garantstelling door de gemeente er niet meer in zit, omdat PEC geen knip voor de neus waard is nu ze met een online gokbedrijf in zee gaan. Een uitermate kinderachtige reactie van een partij die mede gedoogt dat afgelopen weekeinde in de Zwolse binnenstad posters van gokbedrijven hingen waar de gemeente geld voor vangt.

Er zijn nog genoeg mensen die inzetten op het kampioenschap van PEC. Nog twee wedstrijden. Natuurlijk zet ik mijn geld op zes punten. 

Mopperen doe ik maar even, clubliefde is er altijd. 20 mei hoop ik met zoonlief, kleinzoon en maatje J. in mijn PEC-shirtje langs de Zwolse gracht te staan. 

Gerard Meijeringh