Afbeelding
Foto: Hans Peter van Veldhoven

Limburgse cultband Rowwen Heze geeft optreden in Hedon

Algemeen

ZWOLLE - Goed nieuws voor alle fans van de Limburgse band Rowwen HĆØze want de band rondom frontman Jack Poels komt op vrijdag 19 april eindelijk weer eens naar Zwolle. In het kader van de Blieve Loepe clubtour geeft de band een optreden in Hedon. De kaartverkoop voor het optreden is van start gegaan via www.hedon-zwolle.nl en via Plato in Zwolle.

Met hits als Limburg (Kwestie van Geduld) en Bestel Mar heeft de band een aantal grote klassiekers geschreven en weten ze met hun dialectrock al bijna veertig jaar lang grote zalen te vullen. 

De band rondom Jack Poels is al jaren een gevestigde naam in het Nederlandse muzieklandschap en werd gedecoreerd met gouden harpen, Edisons, de Gouden Notenkraker en ga maar door. Met grote hits als Bestel Mar, Auto-Vliegtuig, Vlinder, De Peel in brand en uiteraard Limburg (Kwestie van geduld) spelen ze al sinds 1985 elk podium plat. Of dat een concertzaal, festivaltent of theater is maakt niks uit, het is altijd feest met Rowwen HĆØze. Van optredens op Pinkpop, Roskilde en Concert At Sea tot een nieuwe clubtour.

De band zelf omschrijft het prachtig: ā€œBlieve loepe. Dat doen we al heel lang. Vanaf toen, de hongerige en dorstige jaren, tot op de dag van vandaag. Nog steeds door alle provincies, steden en dorpen. Nog steeds onderweg naar ā€™n nieuwe opzwepende avond. Samen muziek maken en samen zingen. Daar gaat niks boven. En na al die jaren, als kroon op de dag, nog steeds ā€™n koud glas bier met ā€™n witte schuimkraagā€¦.en soms valt daar ā€™n traan in. Blieve loepe.ā€

Gerard Meijeringh