Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Nieuw open aantrekkelijk Azaleapark mag nu gezien worden

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wethouder Schuttenbeld heeft woensdag het nieuwe Azaleapark geopend. Jarenlang zat het Azaleapark verscholen in de wijk Assendorp en wisten veel mensen niet eens dat er een park was, ingeklemd tussen de Tulpstraat, Assendorperstraat, Anjelierstraat en de Groeneweg. Maar dat is nu verleden tijd. 

Het park is nu ook zichtbaar vanaf de drukke Assendorperstraat. Het park heeft een open karakter gekregen en geeft daarmee een veel veiliger gevoel. Een nadrukkelijke wens van de bewoners. Bij de vernieuwing van het Azaleapark was er een belangrijke rol weggelegd voor de omwonenden in het voortraject. Zij waren nauw betrokken bij de toekomstige invulling. Zo mochten ze uiteindelijk kiezen tussen drie ontwerpen, gemaakt door landschapsontwerper Leonie Nieuwland van de gemeente Zwolle. Daarnaast werd het gekozen ontwerp nog op bepaalde onderdelen aangepast. 

Doel was om een park te creëren waar gewandeld en gespeeld kan worden. En dat is zeker gelukt. Het park werd vorig jaar na de zomer gesloten en vervolgens werd er hard gewerkt aan een nieuw Azaleapark. Begin juni werd het park weer opengesteld. En daar waren de omwonenden maar wat blij mee. Verschillende bewoners bedankten de gemeente, omdat ze heel blij waren dat hun kinderen de gehele zomer in het nieuwe park konden spelen. 

Het park is grondig onder handen. Voorheen was het donker park waar weinig gebeurde. Nu is het een open park waar veel bedrijvigheid is. Dat er zoveel kon worden geïnvesteerd had ook te maken met de aanleg van een waterbuffer. “Anders hadden we dit niet zo kunnen aanleggen. De verkregen subsidie fungeerde als motor voor dit park. Het is nu een park voor jong en oud. Je ziet mensen nu dagelijks genieten. Dat is mooi om te zien”, aldus projectleider Erik Trip. 

De aangelegde waterbuffer is belangrijk voor de waterhuishouding in Assendorp. Onder het park wordt water uit de wijk opgevangen in een waterbuffer en afgevoerd naar Zwolle-Zuid. “Het werkt als een ventiel voor de waterhuishouding in Assendorp”, aldus Trip. De waterbuffer is klaar, maar nog niet in gebruik. 

Wethouder Schuttenbeld liep met een lach op haar gezicht rond in het vernieuwde Azaleapark. “Ik ben blij dat het allemaal gelukt is. Het ziet er prachtig uit. Je merkt dat iedereen er plezier aan beleeft.” 

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh