cof
cof Foto: Aangeleverd

Kunst in de gang.

Algemeen

ZWOLLE - In de kleinste galerie van Zwolle aan het Koewegje worden dit najaar weer drie exposities georganiseerd. Zaterdag 30 september en 1 oktober is de veertiende expositie te zien in de serie Contrapunt. Twee kunstenaars, Karin Gerfen en Tienke Zijlstra, maken samen een tweestemmige expositie. Slechts één weekend te zien van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. De beide kunstenaars zijn aanwezig.

Karin Gerfen is bekend geworden met ruimtelijke werken, waarbij draadinstallaties verrassende verbindingen in het landschap maken. Tienke Zijlstra tekent op gigantische formaten met verwijzingen naar het innerlijke vleselijke landschap van het menselijk lijf. Beide zullen op een geïmproviseerde manier de smalle ruimte van de gang aanpakken wat zeker tot een verrassend resultaat zal leiden.

Over Contrapunt
Deze titel verwijst naar een begrip uit de muziek en betekent meerstemmig of tegenstem. In een contrapunt vormen de stemmen samen een harmonisch geheel. Los van elkaar blijven ze zelfstandige krachtige melodieën. Voor de serie Contrapunt wordt een Kunstenaar uitgenodigd om een tegenstem te zoeken, waarmee hij of zij een expositie wil maken.

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35