Afbeelding
Foto: Henk Boudewijns

Spannende Hanze Ghosttour in Zwolse binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wichelroedeloper Johannes Zoet en historicus Girbe Buist houden op zondagmiddag 1 oktober een spannende stadswandeling langs spookhuizen en andere mysteries in de historische binnenstad van de Hanzestad Zwolle. Tevens leer je om te gaan met de wichelroede.

Spookhuizen

Zwolle kent diverse spookhuizen en andere mysterieuze plekken. Berucht is het pand aan de Voorstraat 19 op de hoek van de Voorstraat en Drostenstraat. Rond 1880 woonde hier bakker Willemsen, die de volgende spookverschijnselen melde. Het spook was in de spiegel te zien als een afzichtelijke man. Ook gingen deuren en ramen op onverklaarbare wijze open en dicht en hoorde men gerammel van kettingen. Andere spooklocaties zijn de Schepenzaal van het oude stadhuis en Van der Velde in de Broeren. Niet alleen bezoek je deze spookplekken, ook maak je kennis met verhalen over de beruchte studentenmoord van het Fraterhuis, de laatste doodstraf in Zwolle, heilige bomen, oerplekken , leylijnen, afweersymbolen uit de Hanzetijd en de stadsengel van Zwolle. 

Johannes Zoet en Girbe Buist laten je de mysterieuze en verborgen plekken van Zwolle ontdekken en vertellen je de bijbehorende spannende achtergrondverhalen.

Wichelroede

Johannes Zoet leert je bovendien hoe je de wichelroede hanteert. En hoe je met de wichelroede energiebanen en krachtplekken opspoort. De wandeling wordt afgesloten met een chocolade-orakel. Niet alleen de kleding, die je draagt, ook het soort chocolade dat je eet vertelt veel over je persoonlijkheid. Dat verkondigt de Nieuw Zeelandse psycholoog Murray Langham in zijn boek Chocolate Therapy. Zoet en Buist zullen aan het einde van de stadswandeling het chocolade-orakel met je doen.

Praktische zaken

De Hanze ghosttour duurt twee uur en start om 13.30 uur bij het groene beeld van Michael voor de Hoofdwacht op de Grote Markt.De kosten bedragen 18 euro (inclusief een set wichelroede en hand out over het chocoladeorakel).  Aanmelden via de website www.pelgrimspad.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met contact@pelgrimspad.nl.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35