Afbeelding
Foto: Festivalplatform Zwolle Unlimited

Kinderspooktocht in Zwolse binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kinderspooktocht in Zwolse
binnenstad

ZWOLLE - Voor ouders met kinderen die van spannende verhalen houden, is er zaterdag 17 en zondag 18 december in Zwolle een spooktocht langs geheimzinnige straten en unieke locaties in de binnenstad. Verhalenvertellers en rond de honderd acteurs nemen je mee in een oud-Noors verhaal over een reusachtige wolf die de zon op wil eten. Kaartjes via www.zwolleunlimited.nl/spooktocht.

De Kinderspooktocht is een mix van storytelling, theatrale scènes en videoprojectie. “Het verhaal is gebaseerd op de Noorse mythologie en gaat over een reusachtige wolf die gevangen is, omdat hij de zon wil opeten zodat het altijd donker blijft. Dat kan natuurlijk niet. Maar de wolf groeit en groeit en breekt uit zijn kettingen. De god Wodan roept zijn dodenleger op om de wolf te stoppen. Deze spooktocht is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10/12 jaar. De spooktocht heeft ook een volwassenversie die geschikt is voor iedereen ouder dan 12 jaar”, aldus de organisatie.

Voor en na het lopen van de tocht kunnen ouders met hun kinderen terecht op het sfeervol ingerichte Grote Kerkplein middenin de stad. Onder het genot van een vuurtje, livemuziek en een warme chocolademelk is het heerlijk nagenieten. Op het plein wordt ook op beide dagen een Kunst - en Creatief Markt gehouden tijdens welke creatieve makers hun producten verkopen.

De Kinderspooktocht is is gemaakt en georganiseerd door het artistiek team en productieteam van Festivalplatform Zwolle Unlimited. De Kinderspooktocht vertrekt meerdere keren per dag en duurt 45 minuten. Het is ongeveer 1,5 tot 2 kilometer lopen. Kaartjes kun je kopen de website van Festivalplatform Zwolle Unlimited: www.zwolleunlimited.nl/spooktocht  

Mannenkoren
Zwolle en Wapenveld zingen

ZWOLLE - De christelijke mannenkoren ‘Zwolle’ en de ‘Dorpelwachters’’ uit Wapenveld verzorgen op vrijdag 16 december vanaf 20.00 uur een kerstconcert in de Oosterkerk.

Dirigent van CMK Zwolle is Harry Koning en dirigent van CMK de Dorpelwachters is Johan Smit. 

Verdere medewerking wordt verleend door Marieke Bastiaan (viool), Elisabeth Haas (cello), Cornelis Kuiper (vleugel) en Johan Smit (orgel). De toegang vrij. Wel is er een collecte bij de uitgang.

Gerard Meijeringh