Wilgen en bloeiende bloemen langs de IJssel
Wilgen en bloeiende bloemen langs de IJssel Foto: Wim Eikelboom/Rivierverhalen

IJssel als natuurrivier:lezing Wim Eikelboom

Algemeen Ingezonden

Hoe belangrijk is de IJssel als natuurrivier? Over die vraag geeft IJssel-ambassadeur Wim Eikelboom op woensdagavond 4 oktober een lezing in de Stadkamer. 

De IJssel staat deze maand volop in de belangstelling dankzij de tv-serie met Huub Stapel. Over het verleden, heden en de toekomst van de IJssel valt veel meer te vertellen.

Welke plannen zijn er om de IJssel nog natuurlijker te maken? Welke belangen trekken aan het langste eind op de rivier? Hoe sterk is de band van Zwolle met de IJssel? Het zijn vragen waarin rivierjournalist Wim Eikelboom het publiek meeneemt tijdens de Natuurlezing in de Stadkamer op woensdagavond 4 oktober. 

Wim Eikelboom volgt alle ontwikkelingen in en rond de rivier op de voet en publiceerde deze zomer het boek ‘Geen dag zonder de IJssel’. Ook is Wim Eikelboom betrokken bij uiteenlopende initiatieven langs de rivier in natuurbeheer, het drinkbaar maken van de IJssel en acties voor een schone en plasticvrije IJssel.

Aanmelden kan via de stadkamer.nl

Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Regentonnenactie 2024: een ton voor een prikkie Algemeen gisteren
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30
Afbeelding
Laatste weekend om SCHULD in Zwolle te zien Nieuws Ingezonden 17 mei, 09:10