Afbeelding
Foto: Aangeleverd

SWZ bouwt eerste woningen in nieuw deel Breezicht

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In het nieuwe buurtschap Reede is deze week gestart met de woningbouw. Woningcorporatie SWZ had de primeur als eerste te beginnen met haar nieuwbouwproject in dit buurtschap. Reede is een van de zes buurtschappen van Breezicht, aan de groene noordrand van Stadshagen, vlakbij de Milligerplas. In opdracht van SWZ bouwt aannemer Plegt-Vos hier tien gezinswoningen. Qomplex bouwt vier chalets. Naar verwachting zijn alle woningen medio 2024 klaar.

In Breezicht wordt volop gewoond én gebouwd. Naast nieuwbouwprojecten wordt ook hard gewerkt aan het vormgeven van de wijk. Zo grenst het zuidelijk deel van buurtschap Reede aan de Milligerplas, waar op dit moment wordt gebouwd aan de Milliger-inham. Wethouder Monique Schuttenbeld (nieuwbouwprojecten Stadshagen): “Kom je aan deze inham te wonen, dan kijk je uit op het water en kun je zo in je roeibootje of kano stappen. Net als in de rest van Breezicht is in Reede ruimte voor groen en water. Dat krijgt hier mooi vorm.”

Nieuwe fase voor bouw Breezicht

In Breezicht komen in totaal ongeveer 1140 woningen, waarvan er zo’n 250 woningen in Reede worden gebouwd. Reede is het vijfde buurtschap van Breezicht waar wordt gebouwd. Monique Schuttenbeld: “Dit is een nieuwe fase voor de bouw van Breezicht en een mooie mijlpaal voor de buurt. Hier komen woningen in een mooie mix van koop en (sociale) huur. Het nieuwbouwproject van SWZ draagt daaraan bij. Hun huurwoningen zijn een mooie toevoeging aan de woningvoorraad van Zwolle.”

Snel woningen realiseren

SWZ is gestart met de bouw in het noordelijk deel van Reede. Van de tien gezinswoningen die SWZ hier bouwt, zijn er zes voor de sociale verhuur en vier voor de midden-huur. De vier chalets worden verhuurd voor de sociale verhuur en worden in eerste instantie aangeboden aan woonwagenbewoners of mensen met een woonwagenverleden.

Douwe Wierstra, projectleider bij SWZ: “De uitbreidingsmogelijkheden in Stadshagen zijn goed nieuws voor de woningzoekenden. Doordat we gebruikmaken van de kant-en-klare woningen uit de Slimme Huizenfabriek van aannemer Plegt-Vos, kunnen we snel woningen realiseren. De nieuwe huurders van deze woningen wonen straks op een mooi plekje in Stadshagen.”

Rijk van groen en water

Breezicht is een buurt met een grote hoeveelheid groen en water. Naast de bouw van de Milliger-inham wordt ook gewerkt aan het vormgeven en inrichten van de natuur. Zo vind je in het zesde en laatste buurtschap Kragge, dat ten oosten van Reede ligt en waar dit najaar ook wordt gestart met woningbouw, een nieuwe oeverzwaluwwand. In het volgende broedseizoen kunnen oeverzwaluwen gebruik maken van deze betonnen muur met gaten om te broeden.

Wanneer de woningen van SWZ klaar zijn, worden ze verhuurd via De Woningzoeker. Meer weten over het project van SWZ in Reede? Ga dan naar de website van SWZ. Benieuwd naar de voortgang van de bouw in Breezicht? Bekijk dan op YouTube de meest recente video met timelapse- en dronebeelden die ieder half jaar wordt gemaakt.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden