ZWOLLE - De heer en mevrouw Den Hengst zijn 60 jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld bij het echtpaar op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. © Pedro Sluiter
ZWOLLE - De heer en mevrouw Den Hengst zijn 60 jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld bij het echtpaar op bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. © Pedro Sluiter Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar Den Hengst zestig jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen Insta-Zwolle

ZWOLLE - Het echtpaar Den Hengst was woensdag zestig jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld heeft hen vrijdag bezocht om hen persoonlijk te feliciteren.

Meneer Den Hengst is in 1935 geboren in Breda. Mevrouw den Hengst-Adriaanse is in 1941 geboren in Roosendaal-Nispen. Het echtpaar heeft elkaar ontmoet nadat de heer Den Hengst in het ziekenhuis terecht kwam na een verkeersongeluk. Mevrouw den Hengst moest toen de bloedgroep van meneer bepalen. Op 11 oktober 1963 zijn ze getrouwd in Breda.

Meneer den Hengst heeft Theologie gestudeerd in Amsterdam. Tijdens zijn studie heeft hij stage gelopen in Berlijn. Hij is predikant geweest in Grijpskerke (Zeeland), Den Helder, Hoofddorp en Zwolle. Pastoraal werk was voor hem heel belangrijk in zijn functie. Hij was ook lid van het Interkerkelijk Vredesberaad. In zijn vrije tijd houdt hij van tekenen en schilderen. Hij is lid van de Zwolse kunstenaarsvereniging Palet en na zijn pensioen heeft hij op Hogeschool Windesheim de vierjarige studie Tekenen en Handvaardigheid gevolgd. Ook is hij gek op treinen. 

Ontmoeting in ziekenhuis leidt tot huwelijk

Mevrouw den Hengst was tot het huwelijk werkzaam als medisch analiste in het Diaconessenhuis Breda. Later is mevrouw leerkracht in handwerken geworden. In Zwolle heeft ze nog tien jaar in voormalig ziekenhuis De Weezenlanden gewerkt, op de medische administratie.
Ze houdt van zingen en zingt al jaren bij de cantorij van de Adventskerk. Haar hobby is het versturen van kaarten aan mensen die ziek zijn of behoefte hebben aan aandacht en meeleven. Daarnaast is ze een trouwe bezoeker van de bibliotheek.

Samen hebben ze drie kinderen gekregen waarvan twee dochters en één zoon. Ze hebben zorgen om hun zoon die MS heeft. Inmiddels hebben ze vijf kleinkinderen, waarvan er twee geadopteerd zijn uit Colombia. Het echtpaar voelt zich gezegend dat ze nog steeds van elkaars aanwezigheid mogen genieten.

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14