Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter Foto

Echtpaar Stacia 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De heer Stacia en mevrouw Stacia - Olaria waren op zondag 11 september 60 jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld is vrijdag bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren. 

De heer en mevrouw Stacia – Olaria zijn allebei op Curaçao geboren. De heer Stacia is voor zover bekend op Koraal Specht of Groot Kwartier geboren. Mevrouw Stacia is in Janboos geboren. Beide komen ze uit een gezin van tien kinderen. Ze hebben elkaar ontmoet op een feestje van de opa van meneer Stacia. Op 11 september 1962 zijn ze getrouwd in de kerk van Montana Rey.

Het echtpaar heeft drie kinderen, een zoon en twee dochters. Ze hebben vijf kleinkinderen, drie jongens en twee meisjes. Binnenkort verwachten ze hun eerste achterkleinkind. Op Curaçao heeft meneer Stacia tot 1975 bij Shell gewerkt. Mevrouw Stacia is als verkoopster in een kledingzaak begonnen en heeft uiteindelijk tot 1975 bij een Fotozaak gewerkt. In Nederland heeft meneer Stacia twee jaar in Heerenveen bij HANJE en DEYO Wolvega gewerkt en vervolgens tot zijn pensioen (26 jaar) bij HIAB in Meppel. Mevrouw Stacia heeft tot haar pensioen bij Kornelis in Steenwijk gewerkt.

Het echtpaar is erg geïnteresseerd en betrokken bij het sporten. Mevrouw Stacia is een echte tennisfanaat en meneer Stacia inmiddels ook. Daarnaast heeft hij op een redelijk hoog niveau gevoetbald als keeper. Verder is hij erg geïnteresseerd in films met waargebeurde verhalen. Na hun pensioen zijn meneer en mevrouw Stacia teruggegaan naar Curaçao en hebben daar een aantal jaren gewoond. Daar hebben zij veel aandacht en tijd besteed aan hun honden. Dit wordt door hun nog steeds erg gemist, zeker bij meneer Stacia.

Gerard Meijeringh

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 20 apr, 06:00
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 19 apr, 17:11