Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter Foto

Echtpaar Stacia 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De heer Stacia en mevrouw Stacia - Olaria waren op zondag 11 september 60 jaar getrouwd. Wethouder Monique Schuttenbeld is vrijdag bij het echtpaar op bezoek geweest om ze persoonlijk te feliciteren. 

De heer en mevrouw Stacia – Olaria zijn allebei op Curaçao geboren. De heer Stacia is voor zover bekend op Koraal Specht of Groot Kwartier geboren. Mevrouw Stacia is in Janboos geboren. Beide komen ze uit een gezin van tien kinderen. Ze hebben elkaar ontmoet op een feestje van de opa van meneer Stacia. Op 11 september 1962 zijn ze getrouwd in de kerk van Montana Rey.

Het echtpaar heeft drie kinderen, een zoon en twee dochters. Ze hebben vijf kleinkinderen, drie jongens en twee meisjes. Binnenkort verwachten ze hun eerste achterkleinkind. Op Curaçao heeft meneer Stacia tot 1975 bij Shell gewerkt. Mevrouw Stacia is als verkoopster in een kledingzaak begonnen en heeft uiteindelijk tot 1975 bij een Fotozaak gewerkt. In Nederland heeft meneer Stacia twee jaar in Heerenveen bij HANJE en DEYO Wolvega gewerkt en vervolgens tot zijn pensioen (26 jaar) bij HIAB in Meppel. Mevrouw Stacia heeft tot haar pensioen bij Kornelis in Steenwijk gewerkt.

Het echtpaar is erg geïnteresseerd en betrokken bij het sporten. Mevrouw Stacia is een echte tennisfanaat en meneer Stacia inmiddels ook. Daarnaast heeft hij op een redelijk hoog niveau gevoetbald als keeper. Verder is hij erg geïnteresseerd in films met waargebeurde verhalen. Na hun pensioen zijn meneer en mevrouw Stacia teruggegaan naar Curaçao en hebben daar een aantal jaren gewoond. Daar hebben zij veel aandacht en tijd besteed aan hun honden. Dit wordt door hun nog steeds erg gemist, zeker bij meneer Stacia.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Mezzosopraan Roza Herwig met Julius Backer door naar halve finale Internationaal Vocalisten Concours Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
PEC Zwolle oogst bescheiden applaus, maar staat na duel tegen AZ wel met lege handen Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Jungheimercafé blij met tweede seizoen Algemeen gisteren