Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Lichtje lopen in donkere Dominicanenkerk

Algemeen

ZWOLLE - Voordat kinderen op zaterdag 11 november ‘s avonds langs de deuren gaan om te zingen, zijn ze welkom in de Dominicanenkerk. Daar wordt het verhaal van Sint Maarten verteld en gespeeld, worden er alvast wat liedjes gezongen en kunnen kinderen met hun lampion door de spannende donkere kerk lopen. Kinderen worden uitgenodigd wat mandarijntjes mee te nemen, die worden verzameld voor de Voedselbank.

Op 11 november is het Sint Maarten, het feest dat herinnert aan Martinus van Tours. Het bekendste verhaal over Martinus vertelt dat hij de helft van zijn mantel aan een bedelaar gaf. Hij was soldaat, maar kwam er op een gegeven moment achter dat hij liever anders wilde leven: mensen helpen. Zo verliet hij het leger en werd uiteindelijk bisschop in Tours. 

Uiteindelijk gaat het feest van Sint Maarten dus over delen. Kinderen die Sint Maarten gaan lopen worden daarom van harte uitgenodigd om wat mandarijntjes mee te nemen voor de Voedselbank. Dan wordt Sint Maarten niet alleen een avond van snoep krijgen en zelf lekker opeten, maar ook delen van wat je hebt. 

Het programma in de Dominicanenkerk begint om 17.30, duurt een klein halfuurtje en is gratis toegankelijk.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden