Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Samenwerking tussen ZWINC en Digital District Zwolle maakt Regio Zwolle tot hotspot voor IT-startups

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – Regio Zwolle wordt een aantrekkelijke vestigingsplek voor IT-startups dankzij een samenwerking tussen startup community ZWINC en E-commerce en ITkennisnetwerk Digital District Zwolle (DDZ). De samenvoeging van startup-begeleiding vanuit ZWINC en IT-kennis en connecties vanuit DDZ opent nieuwe mogelijkheden voor de regio.

“ZWINC heeft als incubator alle ingrediënten in huis om een innovatief idee uit te laten groeien tot succesvolle onderneming”, aldus Koen Hobelman, manager bij ZWINC. “We helpen met een werkplek, startup-coaching, een inspirerende community en een breed (kennis)netwerk, dit laatste vooral in de maakindustrie en kunststoffensector. Dit willen we uitbreiden naar de IT-sector om tegemoet te komen aan de groeiende vraag.” 

Talent behouden 

“Wat we nu zien is dat IT-professionals met een innovatief idee niet altijd goed weten waar ze terecht kunnen en de kans daarom groot is dat ze zich buiten de regio vestigen. Terwijl Zwolle hoog aangeschreven E-commerce en IT-opleidingen heeft, zowel op mbo en hbo niveau, en je het talent wat hier zit ook graag hier wilt houden.” 

Valideren, kennis opdoen en klanten vinden 

Daarom is ZWINC een proef gestart met DDZ en enkele aangesloten IT-startups. “DDZ is met ruim 100 aangesloten partijen in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid een goede uitbreiding van onze inhoudelijke IT-kennis en connecties. Vanaf nu gaan we structureel samenwerken met de intentie nog meer IT-startups te helpen groeien.” 

Marc Kleinhaarhuis, voorzitter van Digital District Zwolle, vult aan: “Bij ZWINC ontwikkel je je als ondernemer en kom je erachter of er markt is voor je innovatie. Via ons netwerk vind je een plek om je idee te valideren, kennis op te doen of zelfs je eerste klant te vinden.” 

Oproep aan startups 

Beide partijen roepen ondernemers (in spé) met innovatieve IT-ideeën op om contact op te nemen met ZWINC of Digital District Zwolle om hun ideeën tot succesvolle startups te laten groeien. 

Kansen voor de regio 

Deze samenwerking maakt het voor IT-startups aantrekkelijker om zich in de regio Zwolle te vestigen, wat tal van kansen met zich meebrengt. IT-startups spelen een belangrijke rol in de toekomstige slimme economie. Ze dragen bij aan (regionale) economische groei, pakken grote uitdagingen aan en moedigen bestaande bedrijven aan om ook te innoveren.

ZWINC

ZWINC is een dynamische startup community in Zwolle, gericht op het ondersteunen van ondernemers in de maakindustrie en nu ook in de IT-sector. Met fysieke werkruimte, startupcoaching en een inspirerende community helpt ZWINC innovatieve ideeën uit te laten groeien tot succesvolle ondernemingen. Founding partners zijn Hogeschool Windesheim, gemeente Zwolle en de provincie Overijssel. 

Digital District Zwolle (DDZ)

Digital District Zwolle (DDZ) is een samenwerkingsverband van meer dan honderd organisaties in de IT- en E-commercesector. DDZ biedt waardevolle IT-kennis en connecties aan ondernemers, onderwijs en overheid.

Gerard Meijeringh