Afbeelding
Foto: VanWonen

VanWonen en Fijn Wonen starten samenwerking voor project in De Tippe

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Gebiedsontwikkelaar VanWonen heeft samen met Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van 46 betaalbare en energiezuinige woningen in het project Fijneburen in De Tippe in Zwolle. De woningen worden ontworpen door AG Nova Architecten. De bouw staat gepland voor 2024.

Het project Fijneburen omvat overwegend betaalbare en energieneutrale (BENG 3 = 100% energieneutraal) woningen, gericht op starters op de woningmarkt. Er komen 16 hoekwoningen en 30 tussenwoningen. De woningen variëren in grootte van circa 84 m2 tot circa 127 m2. Alle woningen hebben een eigen voor- en achtertuin en tellen twee of drie slaapkamers.

Mireille Jeurnink, VanWonen Directeur Vastgoedontwikkeling: “Dankzij de innovatieve en efficiënte bouwwijze van Fijn Wonen zijn wij in staat om in dit plan een groot deel van de woningen aan te bieden in de betaalbare prijscategorie. Hier is in Zwolle juist veel vraag naar. Bovendien kent dit plan een korte ontwikkeltijd, waardoor we het snel in verkoop hebben kunnen brengen. Mooi aan dit project is verder dat de bewoners in Fijneburen straks naast hun eigen tuin een collectieve tuin krijgen die zij samen kunnen inrichten. Zo hopen we dat de sociale contacten worden gestimuleerd en er al snel en gezellig buurtje ontstaat.”

De Tippe is de nieuwste wijk in Stadshagen. Hier worden ruim 1.300 woningen gerealiseerd. Het wordt een vriendelijke en groene buurt, waarin mensen stedelijk kunnen wonen met het veilige en knusse gevoel van een dorp. De wijk is goed bereikbaar, met veel ruimte voor voetgangers en fietsers en met weinig auto’s op straat. De Tippe is opgedeeld in drie buurschappen met elk een eigen karakter: De Zuidpunt, De Stedelijke Radialen en Het Poldergrid. Het project Fijneburen komt in het buurschap De Stedelijke Radialen.

Menso Oosting, directeur Fijn Wonen: “We willen met onze nieuwe manier van bouwen bijdragen aan het oplossen van het woningtekort. De woningen in De Tippe zijn woningen van bewezen, hoogwaardige kwaliteit, geproduceerd in onze eigen woningfabriek. Verder zijn de verschillende woningtypes, met twee of drie slaapkamers en een eigen voor- en achtertuin, ook nog eens heel betaalbaar. En natuurlijk energiezuinig”, aldus Oosting.

De verkoop start binnenkort. De bouw start in het 2e kwartaal van 2024 en de oplevering is naar verwachting aan het einde van volgend jaar. Voor meer informatie kijk op www.wonenindetippe.nl. Hier is het ook mogelijk om je alvast aan te melden als belangstellende.

Afbeelding
Mireille Jeurnink (VanWonen) en Menso Oosting (Fijn Wonen)

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Workshop 'Stralend jezelf zijn' op 27 januari in Zwolle Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Traditionele 'Festivals of Lessons and Carols' in Peperbus Nieuws Ingezonden 1 dec., 22:00
Afbeelding
Koerswijziging Fraterhuis: Gemeente zoekt nieuwe locatie Fraterhuis in Broerenkwartier Algemeen 1 dec., 16:40
Afbeelding
Hogeschool Windesheim viert 1-jarig bestaan ChatGPT met lancering Community of Practice voor generative AI en Windesheim.AI app Algemeen 1 dec., 15:44
Afbeelding
Advents-Kerst concert door CRK Voices Nieuws Ingezonden 1 dec., 13:43
Afbeelding
Nieuwjaarbijeenkomst gemeente Zwolle op dinsdag 2 januari Algemeen 1 dec., 11:35