Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Echtpaar Hoekstra 65 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - De heer en mevrouw Hoekstra - Renooij zijn op woensdag 27 september 65 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders is donderdag bij het echtpaar op bezoek gegaan om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Hoekstra is geboren op 5 mei 1933 in Schellinkhout en mevrouw Hoekstra – Renooij is geboren op 24 augustus 1936 in Blokker. Hier gingen ze ook naar school. De heer Hoekstra ging in Hoorn aan het werk en volgde vijf jaar avondonderwijs. Mevrouw Hoekstra ging naar de huishoudschool. Ze ontmoetten elkaar in de fabriek en fietsten samen wel eens naar huis.

In 1958 zijn ze in het stadhuis van Schellinkhout getrouwd en verhuisd naar Zwolle. Ze hebben samen een zoon en een dochter. De heer Hoekstra heeft gewerkt bij de AFO (apparatenfabriek Overijssel) en daarna bij Van Gelder aannemersbedrijf. Vervolgens werkte hij dertig jaar, tot aan zijn pensioen, bij de IJsselcentrale. Mevrouw Hoekstra heeft meer dan 25 jaar bij IJsselvechtdelta, in de bejaardenzorg, gewerkt.

Samen hebben ze veel reizen gemaakt. Naar onder andere Italië met de vouwwagen en later met de caravan. Mevrouw leerde Italiaans en onderhield dit als hobby. Ook maakte ze graag kleren. Meneer filmde graag en samen monteerden ze de films en voorzagen ze van muziek en commentaar. Ook fietsten ze veel. Ze hebben drie kleinkinderen. Mevrouw heeft behoorlijk wat ziekte mee moeten maken maar momenteel gaat het goed en leest ze graag en kijkt televisie. Meneer fietste nog lange tijd en tot voor kort reed hij brommer. Nu heeft hij een scootmobiel waar hij mee rond toert.

Gerard Meijeringh