Afbeelding
Foto: Hans Smit

Echtpaar Hoffman 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De heer en mevrouw Hoffman – Baarda waren op zondag 11 juni 60 jaar getrouwd. Wethouder Gerdien Rots ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om ze persoonlijk te feliciteren.

De heer Hoffmann is geboren in 1934 in Heerde en mevrouw Hoffmann is geboren in 1937 te Zwolle. Ze hebben elkaar leren kennen via de broer van mevrouw Hoffmann. Deze vroeg of hij een foto mocht meenemen van zijn zus toen ze samenwerkten. Het klikte meteen bij de eerste afspraak op het station. De liefde duurt nu al 65 jaar.

Het was even wachten totdat hun huis in Ittersum was gebouwd, maar in 1963 werd het huwelijk voltrokken in het gemeentehuis en de Jeruzalemkerk in Zwolle. Het echtpaar heeft drie dochters en later kwamen daar twee schoonzoons bij.

De heer Hoffmann begon met werken in de bouw, maar deed diverse avondstudies en werd zo technisch tekenaar bij de Rijksgebouwendienst en later Bouwkundig Ambtenaar. In zijn vrije tijd zat hij bij een kerkkoor, was actief voor onder andere de Stichting Open Deur en als voetbalsecretaris voor zijn favoriete club SVI. Tot zijn 86ste moedigde hij de spelers nog bijna wekelijks aan vanaf de zijlijn. Verder kluste hij graag in huis of bij anderen en genoot hij van kegelen en tuinieren.

Mevrouw Hoffmann werkte voor haar trouwen als coupeuse en kindermeisje bij gezinnen en werkte in de huishouding van het Sophia ziekenhuis. Later was ze vrijwilliger voor de kerk en de vrouwenbond. Verder houdt ze van kleding naaien, uitstapjes maken en nog steeds volgt ze alle maatschappelijke ontwikkelingen op de voet.

Samen deed het echtpaar een periode aan stijldansen en later kegelen. En wanneer het maar kon, gingen ze erop uit. Fietstochtjes, wandelingen, autoritjes, samen winkelen en boodschappen doen in de dorpjes om Zwolle heen waren favoriet. Koffie drinken met wat lekkers maakten hiervan vast onderdeel uit.

Het echtpaar woont nog steeds zelfstandig (met hulp) samen en is dankbaar en verwonderd dat zij inmiddels al hun 60-jarige jubileum kunnen vieren.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
'Zwolle deelt vakanties' wil iedereen een keer op vakantie laten gaan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Toeristenbelasting in Zwolle met 25 procent gestegen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Verschillende verkeersmaatregelen op zaterdag 2 maart vanwege Ster van Zwolle en betoging Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Gewaagd project in voormalig provinciehuis verdient de Pluim Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Raad van State: 'Tijdelijk afzien van handhaving PAS-melders mag, mits goed gemotiveerd' Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Zangers gezocht voor Die Fledermaus.nu Algemeen 23 uur geleden