Echtpaar ten Berge is 60 jaar getrouwd
Echtpaar ten Berge is 60 jaar getrouwd Foto: Pedro Sluiter

Echtpaar ten Berge 60 jaar getrouwd

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De heer en mevrouw Ten Berge-Hoekjan zijn vandaag, dinsdag 25 april, 60 jaar getrouwd. Wethouder Michiel van Willigen kwam langs om het echtpaar te feliciteren.  

De heer ten Berge is geboren in Zwolle op 11 november 1938 en mevrouw Hoekjan in Lemelerveld op 6 oktober 1935. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens een kraambezoek aan de zus van de heer Ten Berge, waar de eerste baby geboren was. Daar werkte op dat moment een leuke kraamverzorgster. Zij schonk een kopje koffie in en vertrok om aan haar vrije middag te beginnen. Dat was op 29 september 1959. Die baby van toen is nu zelf oma.

De heer ten Berge hield van dansen en in het weekend waren er dansavonden bij Suisse in de Luttekestraat. Tijdens het dansen werd de heer ten Berge aangesproken door een meisje, dat ook aan het dansen was. “Hoe is het met uw zus?” was haar vraag. De heer ten Berge herkende haar direct als zuster Hoekjan. 

Dat was het startpunt van een langdurige relatie tot op de dag van vandaag. Hij bracht haar na het dansen naar het kraamcentrum in de Koestraat en ze namen bij de voordeur afscheid met een handdruk en de afspraak, dat ze het volgende weekend elkaar weer zouden ontmoeten bij het dansen. Dat ging zo enkele weken door en het beviel wederzijds zo goed dat de handdruk werd vervangen door een zoen.

Vanaf dat moment kwam mevrouw Hoekjan ook mee naar het huis van meneer ten Berge en bezochten ze ook haar pleegouders in Dalfsen. Zij had namelijk vanaf haar 14e levensjaar geen ouders meer: haar vader overleed toen ze nog een kleuter was; ze heeft geen herinnering aan hem. Haar moeder overleed, toen ze 14 jaar was.

Ze hebben vier jaar verkering gehad en zijn toen getrouwd met de zekerheid, dat ze de rest van hun leven bij elkaar zouden blijven. Ze hebben een zoon en een dochter, waar ze veel plezier aan beleven. Sinds drie jaar heeft mevrouw zoveel verzorging nodig, dat ze opgenomen is in verzorgingshuis De Esdoorn in Zwolle.

De heer ten Berge is leraar Duits geweest in Amersfoort. Zijn hobby’s zijn fietsen, puzzelen en lezen. Mevrouw ten Berge-Hoekjan kon heel goed borduren en de huishouding bestieren.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Kwazt! Samen werken aan bestaanszekerheid Algemeen 20 apr, 15:34
Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 20 apr, 12:56
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 20 apr, 09:55
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 19 apr, 20:44
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 apr, 17:33
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 apr, 17:14