Afbeelding
Foto: Getty Images/iStockphoto

De Billy Boem club gaat in Zwolle van start in februari 2024

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In Zwolle gaat in februari volgend jaar de Billy Boem club van start. Dit is de club voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar met een thuissituatie waar meer met stress en spanning is dan een ieder lief is. 

Een gezin kan te maken hebben met een gezinslid (ouder of kind) die meer aandacht, zorg vraagt, een scheiding, financiële problemen of er is veel geruzie. Spanning en/of stress heeft op kinderen een grote impact. Bij de doe-praatclub ‘Billy Boem’ leren de kinderen met lastige situaties en hun gevoelens om te gaan.

Spelenderwijs thuissituatie plekje geven

De club ‘Billy Boem’ wordt begeleid door ervaren hulpverleners. Maike Palstra is één van hen. “’Billy Boem’ organiseren wij voor kinderen die in of rondom de thuissituatie stressvolle dingen meemaken”, vertelt Palstra. “Dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld een ouder met psychische klachten, een scheiding, ruzie of schulden. Of een broer of zus die door gedrag veel aandacht in het gezin vraagt. Spelenderwijs leren wij de kinderen hun (thuis)situatie een plekje te geven en weerbaarder te worden.” De Billy Boem club is een succesvolle cursus die echt het verschil kan maken.”

Omgaan met lastige situaties

De club is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Zij knutselen, oefenen, spelen en leren met hun emoties om te gaan. Billy Boem speelt daarbij een centrale rol. Met Billy maken de kinderen in tien bijeenkomsten van 1,5 uur van alles mee. Ze leren hun gevoelens te herkennen en te uiten, (eventuele) vragen worden beantwoord, er worden vaardigheden geoefend en tips meegegeven.

Ouderbijeenkomsten

Naast de kinderclub zijn er ook voor de ouders drie bijeenkomsten waar opvoedingsvragen aan bod komen. “De ouders hebben de opgave om in een spanningsvolle situatie hun kinderen op te voeden. Dit is een pittige klus”, legt Palstra uit. ’Billy Boem’ kan hierbij ondersteunen. Ouders hebben de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding ervaringen uit te wisselen. Het kan prettig zijn te ontdekken dat ieder gezin ups en downs heeft. De deelnemende ouders kunnen zo steun ervaren bij elkaar.”

De Billy Boem club is gratis voor kinderen uit de gemeente Zwolle en is na schooltijd. De training wordt gegeven door Impluz in samenwerking met Sociaal Wijkteam Zwolle

Informatie en aanmelden kan via de website www.impluz.nl, zoek op ‘Billy’. Voor vragen bel: 0570-604900 of mail: info@impluz.nl. Of direct via www.impluz.nl/trainingsgroep/billy-boem-hellendoorn-voorjaar-2023 

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.