Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Kerst met het Groot Mannenkoor Zwolle.

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Vier Kerst met Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ). Op 22 december geeft GMZ een concert in de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat recht tegenover het Kerkbrugje. Het sfeervolle optreden staat volop in het teken van Kerst en begint om 20.00 uur. 

Het concert staat onder leiding van onze eigen talentvolle dirigent Jeroen Hulshof. Ditmaal met twee buitengewone solisten, de bekende glaszuivere sopraan Karin Hertsenberg en de jonge bariton Raoul Steffani met een warme en werkelijk prachtige stem. “Reeds vorig jaar heeft deze jonge en sympathieke bariton ons hart gestolen in het toen bomvolle kerstconcert van het GMZ. We wilden hem daarom maar al te graag weer contracteren”, aldus GMZ. 

Daarnaast is er een gastkoor uit Tubbergen, het St.Pancratius basiliekkoor. Dit koor heeft in religieuze kringen een wereldwijde reputatie opgebouwd. Genoemd mogen worden een optreden in de ambassade in Bejing China en in de St. Pieter in Rome. Verder is dit basiliekkoor zeer bekend en geliefd in de regio.

Karin Hertsenberg heeft al meerdere malen bij het GMZ opgetreden. Een van de eerste keren was de concertreis naar Bulgarije van het koor, waarbij Karin optrad als soliste. Daarnaast heeft ze meerdere malen opgetreden met een Bulgaars orkest in heel Nederland. In april 2013 zong ze in de Chiesa Di San Paolo in Rome. In 2014 gaf ze een recital in Kristiansand Noorwegen. En in 2022 trad ze op met orkest olv Carl Wittrock in Zwitserland, in Montecatini, Lucca en Florence in Italië. Verder trad ze op met vele koren, oratoriumverenigingen en orkesten in heel Nederland.

Raoul Steffani is zeer actief als liedzanger en treedt regelmatig op in Nederlandse concertzalen, zoals het Concertgebouw en vele andere in Nederland maar ook bij onder andere het Festival Musica en Segura in Spanje, Elbphilharmonie te Hamburg en in onder andere Athene, Los Angeles en San Francisco. Raoul Steffani won de Elisabeth Evertsprijs, de Dutch Classical Talent Publieksprijs en de Grachtenfestivalprijs.

Kaarten kosten 20 euro en zijn te verkrijgen via www.grootmannenkoorzwolle.nl, bij leden van het koor, of voor aanvang bij de ingang van de kerk.

Gerard Meijeringh

Uitzicht over de Wiessenbergsche kolk
Voorjaar in de IJsseluiterwaarden bij Hattem, wandelen rond de Wiessenbergsche Kolk Nieuws Ingezonden 14 uur geleden
Afbeelding
Gratis workshop Moodboard maken bij Creaclub Pierik Nieuws Ingezonden 16 uur geleden
Afbeelding
Productiehuis De Verhalenboot houdt twee minifestivals op 25 en 26 mei Algemeen 18 uur geleden