Afbeelding
Foto: Ingrid Oosten

Geen stille nacht in de Lutherse Kerk, maar de klanken van kindergelegenheidskoor

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - In de kerstnachtdienst van 24 december zal er in de Lutherse Kerk van Zwolle gezongen worden door het jeugd- en kindergelegenheidskoor. Er zijn al veel aanmeldingen, maar er is nog volop ruimte voor kinderen tussen de vier en ruim twintig jaar oud, want de kerk is er niet alleen voor leden van de Lutherse gemeente.

(door Ingrid Oosten)

De Lutherse kerk aan de Koestraat heeft zijn deuren altijd wagenwijd openstaan en dus ook met de kerstnachtdienst. Ouderling en groot voorstander van dit project Bert Schaak: “We willen graag delen wat ons voedt in ons leven; het omzien naar elkaar en uitstralen dat onze kerk een plek is waar je gekend wordt en waar je jezelf kan zijn, precies zoals je bent. We hopen dat de muziek en onze boodschap bereikbaar is voor iedereen.”

De jonge en talentvolle cantor-organist Luuk Schuurman vult aan: “De tekst en de muziek versterken elkaar iedere dienst en dat zal op kerstavond ook zo zijn. Er is begeleiding van mensen die jou als koorlid iets kunnen leren, maar je ook laten nadenken over wat je zingt.”

Er zullen twee leeftijdsgroepen gevormd worden die ook gezamenlijk iets zullen zingen, waarbij er oog is voor wat elk kind aankan. Je hoeft dan ook geen noten te kunnen lezen; de liefde voor het zingen staat voorop.
Op de Adventszondagochtenden zal er gerepeteerd worden tussen 10 en 11 uur, tijdens de viering. Dat is op zondagochtend 3, 10, 17 en 24 december. Op zaterdag 23 december is er tussen 10.00 en 12.00 uur een langere repetitie, die wordt afgesloten met het gezamenlijk eten van pannenkoeken. Schuurman: “Als je niet elke zondag kunt komen om te oefenen, is dat geen enkel probleem. Maar we hebben die tijd genomen zodat je de tijd hebt om de muziek je eigen te maken.”

Schuurman: “Kerst is natuurlijk een tijd die vooral gezellig is, met een kerstboom in huis. Dit is een laagdrempelige wijze om binnen te lopen en iets mee te krijgen van het (kerst)evangelie. We hopen dat het kinderen en jongeren mentaal motiveert, want zingen met een boodschap is een goede hobby voor iedereen.” Het is één van de redenen om dit project zo breed mogelijk op te zetten, want de kerk is voor iedereen. Mensen die zoeken of niet zoeken. Schaak: “Het karakter van de kerk is dat er ruimte is voor iedereen, Jezus is niet voor niets in een stal geboren. Als hij alleen voor een bepaald soort mensen naar deze wereld was gekomen dan was hij wel in het mooiste en grootste gebouw geboren. Daarmee wil ik zeggen dat iedereen mag aansluiten bij het koor. Of je nu vaak, zelden of nooit in een kerk komt.” Dus mocht je zin hebben om mee te zingen, wees welkom en kom op een van de zondagochtenden meezingen. Eventueel opgeven of vragen stellen mag via de mail: kerstkoor@elkz.nl. En mocht u willen luisteren naar een jongerenkoor dat zingt uit het rijke repertoire van kerkmuziek, waarop elk lied op een andere manier tot u spreekt, dan bent u van harte welkom in de viering van kerstnacht; zondag 24 december om 19:00 uur in de Lutherse Kerk.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40