Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Viva la Musica geeft kerstconcert

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE  - De koren van Koorschool Viva la Musica Zwolle geven op zondag 10 december hun jaarlijkse kerstconcert vanaf 16.00 uur in de Onze Lieve Vrouwe Basiliek in Zwolle. Harry Dijkstra zorgt voor de begeleiding op de accordeon. De leiding is in handen van Ceciel van der Zee.

Met veel enthousiasme is er weer gewerkt door alle koren aan de bekende en onbekende liedjes die de kersttijd warm inluiden. Dit keer met begeleiding van de warme volkse klank van de accordeon, wat een heel bijzondere sfeer geeft. De nadruk ligt dit jaar op vrolijke muziek.

De kinderen van 6 tot 9 jaar zingen in de Nederlandse taal een herfstlied, en verder gaat het over herdertjes, dieren in de stal, de kerstman en klokjes die klinken. Het is een enorm plezier om samen te zingen, maar het is nog leuker om dan ook even alleen te zingen. Deze jonge sterren laten zich ook even solo horen.

Het kinderkoor, in de leeftijd van 10 tot 12 jaar, zingt in verschillende talen en in verschillende stijlen. Het bekende Italiaanse Sinte Lucia lied en een aantal Engelse carols staan op het programma. Ook de Nederlandse kerstliedjes ontbreken niet met een slaapliedje en verschillende liedjes die het kerstverhaal vertellen. De kinderen laten zich ook graag solo horen. “Het is een grote uitdaging om ook binnen de veilige omgeving van een eigen kerstconcert te kunnen proeven en te kunnen oefenen hoe het is om je eigen stem te laten horen voor een publiek”, aldus Viva la Musica. Ook zijn de vaders weer opgeroepen om mee te doen. Dit keer met een aria uit de opera Madame Butterfly die in zijn geheel geneuried wordt.

Het jeugdkoor bestaat uit jongeren en studenten. Zij zingen altijd meerstemmige klassieke en volksmuziek. De oudste groep tot 24 jaar zingt ook close harmony en meestal a capella, ook regelmatig solo. De koren zingen bekende meerstemmige flitsende Engelse carols, een vrolijke Franse carol uit Bretagne, Mendelssohn en Vivaldi. Het publiek wordt geacht goed bij stem te zijn, zodat er mee gezongen kan worden bij een enkel lied. Aan het eind zingen alle koren samen het jubelende Gaudete. 

De entree bedraagt 10 euro en voor kinderen 3 euro. 

Gerard Meijeringh