Afbeelding
Foto: Joop van Putten

Dag van de Korte Film in Filmtheater Fraterhuis

Algemeen

ZWOLLE - Op de kortste dag van het jaar, donderdag 21 december, viert Filmtheater Fraterhuis de landelijke De Dag van de Korte Film. Het programma begint die dag om 19.45 uur.

Met een speciaal samengesteld programma wordt het publiek in Filmtheater Fraterhuis getrakteerd op de beste korte films van eigen bodem. De korte film is spannend, veelzijdig en heeft voor iedereen iets te bieden. Ook is het dé plek waar jong filmtalent zich als eerste aandient. 

Om 19.45 uur start de voorstelling met de vertoning van zes Nederlandse korte films, waaronder fictiefilms en animatiefilms. Onder andere de winnaar van het Gouden Kalf voor Beste Korte Film wordt vertoond.

Twee dagen na de kortste dag, op zaterdag 23 december om 14:00 uur, is er ook voor de kleintjes vanaf 4 jaar een speciaal filmprogramma met de beste korte animatiefilms uit Europa (zonder dialoog).
Filmtheater Fraterhuis is te vinden aan de Blijmarkt. Zie ook www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Afbeelding
Pluim 2023 Vrienden van de Stadskern Zwolle naar transformatie voormalig Provinciehuis Algemeen 22 feb, 16:31
Afbeelding
Legendarisch feest Lipgloss krijgt vrijdag 23 februari nieuwe editie in Hedon Algemeen 22 feb, 15:30
Afbeelding
Fraterhuis Academie over reclame in film Algemeen 22 feb, 14:06
Afbeelding
Betoverend, muzikaal avontuur over de rivier van beeldend multitalent Steef de Jong Algemeen 22 feb, 11:52
Afbeelding
Billy Boem club vanaf 15 april: Doe- en praatclub voor kinderen, met een thuissituatie waar het niet altijd even makkelijk loopt. Algemeen 22 feb, 10:16
Afbeelding
Het is bijna weer tijd voor eerste wielerklassieker van 2024: Salverda Bouw Ster van Zwolle aantrekkelijke opener van wielerseizoen Partnerbijdrages 22 feb, 08:40