Afbeelding
Foto: Joop van Putten

Theaterfilm We Are Here in première in Fraterhuis

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Op 16 december om 12:00 gaat de nieuwe voorstelling We Are Here van TEN Producties uit Zwolle in première in het Fraterhuis. Uit noodzaak is de voorstelling, in tegenstelling tot andere voorstellingen van TEN, in een ander jasje gegoten. Er is een film van gemaakt.

Artistiek leider Corien Feikens: “De autobiografische voorstelling gaat over drie jonge mensen die voor het eerst verliefd zijn. Alle drie zijn ze queer, dus ze voelen zich niet thuis binnen de heteronorm. Dat maakte dat scholen de live voorstelling niet wilden boeken, uit angst voor de reacties van jongeren in de zaal. En dat terwijl de jonge generatie die nu op school zit, juist heel erg bezig is met identiteit en niet in bepaalde hokjes willen passen. Het is jammer om te merken dat bepaalde mensen beslissen dat deze verhalen geen podium mogen krijgen. Het is belangrijk dat we altijd verhalen vertellen over mensen die buiten de norm vallen, zo verbreden we onze blik en ontstaat er veel meer openheid en nieuwsgierigheid naar elkaar.” 

Om de drempel te verlagen voor scholen om de voorstelling toch te boeken is er een hele spannende filmregistratie van gemaakt. Zo kunnen docenten en jongeren in de veiligheid van de klas toch de voorstelling zien.”TEN Producties is een van de Zwolse stadsgezelschappen en maakt sinds 2015 taboe doorbrekende voorstellingen voor jongeren en (jong)volwassenen. De succesvolle voorstelling Boys don’t cry trok in Zwolle zoveel bezoekers dat ze vijf keer uitverkocht in Odeon speelden. TEN maakt voorstellingen om onderwerpen als klimaatverandering, racisme, kansenongelijkheid en depressie bespreekbaar te maken. Kaarten voor 16 december kosten 5 euro en zijn aan de deur op de dag zelf te koop (pin only). Wil je zeker zijn van een plek en je kaarten reserveren? Mail dan naar info@tenproducties.nl.

Gerard Meijeringh