Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Fraterhuis Academie over Scandinavische kunst en film uit Zweden en Finland

Algemeen

ZWOLLE - Kunsthistorica Frederike Upmeijer en filmexpert Constant Hoogenbosch zijn zaterdag 2 december van 10.45 tot 13.00 uur te gast bij de Fraterhuis Academie om te vertellen over de Scandinavische kunst en film uit Zweden en Finland.

Zweden en Finland maken beide deel uit van de Scandinavische filmcultuur, maar huisdocent en filmexpert Constant Hoogenbosch toont aan dat er ook veel verschillen zijn. 

Kunsthistorica Frederike Upmeijer legt vervolgens uit dat in deze twee landen het impressionisme ook ruimschoots in de kunst en beeldcultuur voorhanden is. En hoewel je wellicht eerder aan Frankrijk denkt, gingen kunstenaars ook in Scandinavië buiten ter plekke aan het werk. Upmeijer laat daarbij werk van Finse en Zweedse kunstenaars zien van de oudere én nieuwe generatie.

Vrienden van het Fraterhuis betalen 10 euro, de reguliere entreeprijs bedraagt 16 euro. De prijzen zijn inclusief collegetoebehoren. Kaarten zijn online te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis.

De Fraterhuis Academie is dé plek waar filmliefhebbers wat kunnen opsteken over binnen- en buitenlandse filmcultuur. Het Fraterhuis nodigt filmkenners uit om in onze filmzalen college te komen geven over aspecten uit de rijke filmgeschiedenis en cinematografische actualiteit. De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. De colleges worden doorgaans gegeven in het Celekwartier, in het hart van de historische binnenstad van Zwolle. Colleges vinden in de regel plaats vanaf einde zaterdagochtend, inclusief collegetoebehoren.

Afbeelding

Gerard Meijeringh