Afbeelding
Foto: Nadine Keurhorst

Kerstactie Thorbecke Praktijkonderwijs bij Leger des Heils

Algemeen

ZWOLLE - Na wekenlange voorbereiding was het afgelopen maandag tijd voor het project ‘Iedereen mooi met Kerst van Thorbecke Praktijkonderwijs. Bij de locatie van het Leger des Heils aan de Dijkstraat kregen deelnemers van het Leger des Heils verschillende behandelingen aangeboden, zoals stylen, een knipbeurt, handverzorging  en/of nagels lakken. Zo vlak voor de kerst bleek dit project een fijn gebaar van burgerschap richting zo’n tachtig deelnemers van het Leger des Heils door leerlingen van de Thorbecke vmbo-PrO. Het project was door de leerlingen van Zorg & Dienstverlening zelf bedacht

De leerlingen hebben er in het 50/50 workcenter van het Leger des Heils samen met Ben en de barbiers van Ben’s Barbershop voor gezorgd dat de deelnemers van het Leger des Heils zo vlak voor Kerst een behandeling kregen. Ook was er tijd voor een gezellig praatje met een kop koffie en een heerlijk stuk gebak gemaakt door leerlingen die op de Thorbecke het praktijkvak Koken volgen.

Na de behandeling kregen alle tachtig deelnemers een goed gevulde Kerst Goodiebag. In de tasjes zaten onder andere bonbons van HR, een kerstkaart van de PrO-leerlingen en sleutelhangers. Textiel heeft met de leerlingen deze sleutelhangers gemaakt. Ook kwamen er op de tafels bij het Leger des Heils kerststukjes, gemaakt door leerlingen van Groen. Bij dit project bleek dat het enthousiasme van de leerlingen van Zorg & Dienstverlening was overslagen naar andere afdelingen van de school. 

“Wat betreft de leerlingen, de docenten en de Barbiers staan ze er volgend jaar weer!” aldus Carina Zuidema, docent van de Thorbecke vmbo-PrO.

Afbeelding

Gerard Meijeringh