Afbeelding
Foto: Stefan Verkerk

Geen treinen tussen Zwolle en Deventer in voorjaarsvakantie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - In de periode van 17 tot en met 25 februari werkt ProRail aan het spoor bij Deventer en Zwolle. Als gevolg van deze werkzaamheden is er de hele periode geen treinverkeer mogelijk tussen Zwolle en Deventer. 

Daarnaast rijden er in de nacht van vrijdag (16 februari) op zaterdag (17 februari) helemaal geen treinen van en naar Zwolle tot 9.30 uur. Op zaterdag rijden er ook geen treinen tussen Zwolle en Raalte. De zaterdag daarna, 24 februari, rijden er tot 17.00 uur geen treinen van en naar Deventer. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en worden geadviseerd de reisplanner te raadplegen. Er rijden bussen in plaats van treinen.

NS zet bussen in op de trajecten waar geen treinen kunnen rijden:

Zaterdag 17 februari tot en met zondag 25 februari

Tussen Zwolle en Deventer rijdt er elk half uur een snelbus en een stopbus. De stopbus stopt op station Wijhe en Olst.

Zaterdag 17 februari

Naast de bussen die er elk half uur tussen Deventer en Zwolle rijden in de periode van de werkzaamheden, zet NS bussen in op de volgende trajecten:

- Tussen Meppel en Deventer rijdt er elk half uur een snelbus

- Tussen Zwolle en Nunspeet rijden er elk half uur bussen 

- Tussen Meppel en Zwolle rijdt er elke tien minuten een snelbus 

- Tussen Zwolle en Kampen Zuid rijdt er elke tien minuten een snelbus in de ochtend van 6:30 uur tot 9:00 uur. Daarna rijden de treinen weer.

Zaterdag 24 februari

- Tussen Zutphen en Zwolle rijdt er elk half uur een snelbus

Nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari

De laatste trein van Rotterdam naar Groningen rijdt tot ‘t Harde. Er rijden bussen van ’t Harde naar Zwolle. Hier is die nacht geen aansluiting meer verder naar het Noorden. Reizigers die verder naar het Noorden willen reizen, wordt geadviseerd eerder te vertrekken, zodat zij met de bus vanaf Zwolle naar Meppel kunnen reizen. Vanaf Meppel rijden treinen verder naar het Noorden. 

NS adviseert reizigers de reisplanner te raadplegen en alert te zijn op gewijzigde perrons.

Ook Keolis en Arriva zetten bussen in. Zie voor meer informatie Keolis.nl en Arriva.nl.

Werkzaamheden

ProRail voert verschillende werkzaamheden uit op het traject Zwolle – Deventer. De treinbeveiliging op dit traject wordt vernieuwd. Op Station Zwolle worden perrons onderhouden en spoorstaven vervangen. Meer informatie is te vinden op www.prorail.nl.

Gerard Meijeringh