Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Samen Schilderen, Samen Groeien: Project verbindt Statushouders met Schildersvak in Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Achttien statushouders in Zwolle beleefden woensdag een speciale dag. Ze zetten hun eerste stappen in een leertraject voor het schildersvak. Het project, een samenwerking tussen Tiem, Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle, het Deltion College, Leo Hartog Schildersbedrijf, en Wolter Alkema op locatie Lux038, ging woensdag van start. 

In een sfeer van verwachting zijn de deelnemers samen met vertegenwoordigers van de betrokken organisaties samengekomen op locatie Lux038, waar de aftrap van het traject plaatsvindt. Tiem en het Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle hebben zorgvuldig de geschikte kandidaten geselecteerd, terwijl het Deltion College staat te popelen om hen de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

Leo Hartog, een van de initiatiefnemers van het project, deelt zijn enthousiasme: ā€œHet is geweldig om te zien hoe deze groep statushouders vol energie en vastberadenheid klaarstaat om aan dit avontuur te beginnen. Samen gaan we ontdekken en leren, en ik heb er alle vertrouwen in dat we goede resultaten zullen behalen.ā€

Gedurende de komende maanden zullen de statushouders zich onderdompelen in een intensief programma, waarin ze niet alleen technische vaardigheden zullen verwerven, maar ook hun sociale integratie zal worden gestimuleerd. Met de steun van ervaren vakmensen zoals Leo Hartog en Wolter Alkema, kunnen ze rekenen op solide begeleiding tijdens hun ontwikkeling.

Dit leertraject biedt niet alleen een kans op een toekomst in het schildersvak, maar ook een bron van empowerment en groei voor de deelnemers. 

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Op 12 mei vorig jaar gingen PEC Zwolle-supporters wel in een stoet naar het stadion.
Geen toestemming voor 'Walk to the Stadium' Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Van Willigen: "Ouders en kinderen worden zo sneller geholpen en hoeven niet door diverse hulpverleners te worden gezien."
Zwolse Proeftuin Samenspel in de wijk sluit beter aan bij jeugdhulpvragen van gezinnen en leidt tot meer maatwerk Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Hier geen fietsen plaatsen, we spuiten hem blauw Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Brandende veranda aan Maanmos leidt tot schade en flink wat rookontwikkeling 112 21 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe groene Koggepark in de Spoorzone feestelijk geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Frion Festival blijft een fantastisch spektakel met louter blije gezichten Algemeen 23 uur geleden