Van der Veer (tweede van rechts) maakt zijn punt voor het stadhuis.
Van der Veer (tweede van rechts) maakt zijn punt voor het stadhuis. Foto: Pedro Sluiter

Demonstratie trekt weinig mensen, maar Henry Van der Veer blijft strijdbaar

Algemeen

ZWOLLE – Vooraf rekende Henry van der Veer op een goede opkomst bij zijn demonstratie voor de terugkeer van de zomerkermis naar de binnenstad. In de praktijk valt dat zaterdag tegen. Een kleine vijftig mensen steunen Van der Veer in zijn strijd. Toch blijft hij positief.

(door Gerard Meijeringh)

Ondanks de matige opkomst kijkt hij zaterdag tevreden terug. “Het is heel mooi dat deze mensen me steunen en dat enkele personen spontaan een woordje doen.” De sprekers slaan tijdens de demonstratie verschillende zijpaden in om te benadrukken dat de binnenstad wordt uitgehold. Zelfs een vertrek van de halve marathon uit de binnenstad wordt in de mond genomen. 

De grote vraag is waarop dat is gebaseerd. Hoe zit het met de strijd van Van der Veer? Heeft hij er nog vertrouwen in dat de kermis terugkeert in de binnenstad? En komt er een vervolg op het rondetafelgesprek dat heeft plaatsgevonden over de Zomerkermis. Hij heeft nog niets gehoord en beseft dat het een zaak van lange adem zal worden, maar opgeven doet Van der Veer zeker niet. Zijn volgende protest zal plaatsvinden tijdens de Zomerkermis in augustus. Volgens Van der Veer met hulp van kermisexploitanten. “Dan gaan we hier een mobiele kermisattractie neerzetten.” De strijd van Van der Veer wordt vervolgd.

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Schilderkwast brengt jonge mantelzorgers aan de praat Algemeen 19 uur geleden
Frame uit de film met Ilse Lenstra en Sijmen de Jong (r).
Korte film 'Niemand Weet' door Zwolse filmmakers wint groots bij 48 Hour Filmproject en gaat naar wereldfinale in Seattle Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Broodje in de oven leidt tot rookontwikkeling in de Vechtstraat Algemeen gisteren
Zone.college organiseert ‘Het Voorlichtingsgesprek’ voor onder meer brancheopleidingen en deeltijdopleidingen.
'Het Voorlichtingsgesprek' op dinsdag 11 juni bij Zone.college Algemeen 17 mei, 13:13
Huidige podcast host Annelynn en voormalig podcast host Sjoerd samen op de foto.
De podcast Gedachtebaas is genomineerd voor de landelijke 'Helemaal Humanitas Prijs'! Jij kan stemmen! Nieuws Ingezonden 17 mei, 12:20
De Mannenschuur maakte gebruik van het VSBfonds.
Speeddaten met VSBfonds voor financiering sociale projecten in Overijssel Algemeen 17 mei, 09:30