Afbeelding
Foto: Rotary Club Zwolle

Rotary Club Zwolle laat gezinnen al tien jaar genieten van vakantie

Algemeen

ZWOLLE - Al 10 jaar laat Rotary Club Zwolle gezinnen uit Zwolle genieten van een week vakantie in eigen land. Zij zijn te gast in vakantiehuisje De Pendule. Dit initiatief van Rotary Club Zwolle, in samenwerking met Stichting Duescotte, heeft een nobel doel: gezinnen die zelf niet de financiƫle middelen hebben om op vakantie te gaan, toch een vakantie te bieden. De gemeente Zwolle draagt de gezinnen voor.

Van 1 april tot 31 oktober is vakantiehuisje De Pendule beschikbaar voor gasten. Het vakantiehuis staat op camping de Vossenburcht in IJhorst. Gezinnen die anders niet de kans zouden krijgen om er even tussenuit te gaan, worden hier hartelijk ontvangen. De leden van Rotary Club Zwolle fungeren als gastheer en gastvrouw, zorgen voor het vervoer van de gasten en een gevulde koelkast bij aankomst. Sinds de start in april 2014 hebben al zoā€™n 500 gasten een heerlijke week vakantie gevierd in dit knusse chalet.

Het vakantiehuis is ter beschikking gesteld door de Stichting Duescotte. Deze stichting heeft als missie om jongeren die zich verder willen ontwikkelen, maar door omstandigheden beperkte mogelijkheden hebben, te ondersteunen. Ook het aanbieden van het vakantiehuis past binnen de doelstellingen van de stichting. 

Rotary Club Zwolle heeft als voornaamste doelstelling om maatschappelijke betrokkenheid en dienstbaarheid te bevorderen. Dit doen ze door middel van verschillende initiatieven en projecten die gericht zijn op het ondersteunen van de lokale gemeenschap. Vakantiehuisje De Pendule is hier een voorbeeld van. 

Afbeelding

Gerard Meijeringh