Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel

Algemeen

HATTEM - Op zondag 28 april is er weer een cultureel optreden bij Theeschenkerij Oldeniel. Vanaf 14.30 uur is er een optreden van het saxofoonkwartet Quatro Saxophoni.

Quatro Saxophoni is opgericht in het voorjaar van 2018. Het saxofoonkwartet bestaat uit drie Zwolse pensionado’s en een nog werkzame Zwollenaar.

De mannen spelen in de traditionele bezetting met sopraan-, alt-, tenor- en baritonsax, waardoor het volle bereik van de saxofoon, van hoog tot laag, in hun muziek valt te bewonderen. 

Het kwartet bestaat uit Edwin van der Moolen sopraansax en muzikaal leider, Guus Kennis altsax, Paul Renckens tenorsax en Jouke Bakker op de baritonsax. Het repertoire is erg breed samengesteld, van populair tot klassiek: zowel muziek van Stevie Wonder, Beatles, Gershwin en op verzoek kan ook een fuga van Bach worden gespeeld. 

Het optreden begint om 14.30 uur en komen luisteren is gratis. Naast allerlei fantastische soorten thee worden ook heerlijke zelfgemaakte baksels gereserveerd. Allemaal ingrediënten voor een topmiddag!

De theeschenkerij bevindt zich aan de Hattemse kant van de IJssel bij de fiets- en voetveerpont ’t Kleine Veer tussen Zwolle Zuid en Hattem.

Gerard Meijeringh