Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Groot Mannenkoor Zwolle houdt Bevrijdingsconcert voor restauratie OLV Basiliek

Algemeen

ZWOLLE ā€“ Groot Mannenkoor Zwolle verzorgt op zondag 14 april vanaf 15.30 uur een benefietconcert in de ā€˜Peperbuskerk ten bate van deze Onze Lieve Vrouwe Basiliekā€™. Dit gebeurt op verzoek van de mensen van deze kerk. Zij hebben gemerkt dat restauratie van dit Zwolse monument zeer noodzakelijk is.

Naast andere is dit concert een van de acties die ondernomen worden om deze werkzaamheden uit te kunnen laten voeren.

Naast dit doel wordt ook de bevrijding van Zwolle herdacht. Het koor zal werken uitvoeren die volledig in de sfeer van die heugelijke dag van onze bevrijding passen en dichter Paul Gellings draagt enige toepasselijke gedichten voor.

ā€œMenig Zwollenaar heeft weet van dit gebeuren dat ons onze vrijheid teruggaf. In vrijheid leven, dank zij de moed van de Canadese troepen die in Schelle en via de Wipstrik met de verkenner Leo Major voorop Zwolle binnentrokkenā€, aldus Groot Mannenkoor Zwolle. 

ā€œHet is daarom ook een teken van dankbaarheid aan deze Canadese troepen die voor die vrijheid hebben getekend. Met Leo Major als vaandeldrager. Deze man is nog enige keren in onze stad te gast geweest.ā€

Kaarten via www.grootmannenkoorzwolle.nl, via het mailadres info@grootmannenkoorzwolle.nl, bij de leden van het koor of voor aanvang bij de ingang van de ā€˜Peperbuskerkā€™.

Gerard Meijeringh