Afbeelding
Foto: Erik Franssen

Extra kaarten in de verkoop voor The Odyssey

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Koorbazen, het 55-koppige a capella mannenkoor uit Zwolle verkoopt maar liefst zeven voorstellingen uit binnen 55 uur. Toch blijft de vraag groot. Daarom zijn er woensdag 24 april om 17.00 uur extra kaarten in de verkoop gegaan voor de beeldende muziektheatershow The Odyssey.

Koorbazen presenteert van 17 tot en met 26 mei The Odyssey: een muziektheatershow gebaseerd op de wereldberoemde Odyssee van Homerus. 55 zwarte lijsters uit verschillende generaties zijn aan de haal gegaan met de Griekse klassieker over Odysseus om deze in een geheel nieuw jasje te steken. Over de zoektocht naar thuis door de ogen van een alledaagse held.

In deze moderne bewerking gaan zang, spoken word, beatbox en visueel theater hand in hand. De mannen van Koorbazen eisen het podium op en delen met liefde, kracht en humor alles wat ze in huis hebben. 

Koorbazen is een eindeloos experiment in muziek, theater en performing arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen. De in het zwartgeklede mannen, variërend van 18 tot 80 jaar, vallen op bij publiek en programmeurs. Zo stond Koorbazen onder andere in AFAS Live en op diverse festivals, waaronder Zwarte Cross en Bevrijdingsfestival Overijssel. Daarnaast produceren zij eigen muziektheatervoorstellingen. 

Locatievoorstelling
Koorbazen kiest niet voor een kant-en-klare concertlocatie met rode pluche stoelen, maar gaat juist op zoek naar unieke, rauwe plekken in de stad om deze geheel naar eigen hand te kunnen zetten. Een lege fabriekshal van Axxor aan de George Stephensonstraat in Zwolle wordt speciaal voor de voorstelling omgebouwd tot een vrijstaat waar we allemaal held kunnen zijn.

Speeldata
The Odyssey speelt van 17 t/m 26 mei. De voorstelling gaat op zaterdag 18 mei in première en is in het Pinksterweekend en het weekend daarna maar liefst 7 keer te zien. Extra kaarten zijn te koop via www.koorbazen.nl

Gerard Meijeringh