Afbeelding
Jane Lasonder

Meander Kerstconcert "Silent Night"

Cultuur

Op woensdag 21 en donderdag en 22 december zal in de Plantagekerk in Zwolle voor de vijfde keer het "Meander Kerstconcert" worden gegeven, ditmaal met de titel “Silent Night”. Vanwege het overweldigende succes van de vorige Meander Kerst- en Passieconcerten, wordt het concert tweemaal uitgevoerd. Het Meander College onderscheidt zich door binnen én buiten de lessen ruimte te bieden voor de ontwikkeling van creativiteit.

Meander Vocaal, het schoolkoor van het Meander College bestaande uit ca. 60 bovenbouwleerlingen, zal samen met Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel een collage van traditionele Engelse kerstmuziek brengen. Veel voorkomende componisten zijn John Rutter en David Willcocks, die hun stempel hebben gedrukt op de Engelse koorliteratuur. Naast de muziek zal ook de uitvoering in Engelse traditie plaatsvinden. Zo zal de eerste carol a capella door een solist uit het schoolkoor worden gezongen en is er ruimte voor samenzang en instrumentale orkestwerken.

Het Meander Kerstconcert in de Plantagekerk begint op woensdag 21 en donderdag 22 december om 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open voor het publiek. Kaarten kosten €8,- voor volwassenen en €3,- voor kinderen tot 12 jaar en zijn verkrijgbaar via de musici of aan de zaal. Meer informatie op www.meandercollege.nl en www.vuurvogeljeugdorkest.nl