Afbeelding
Foto: Eigen foto

Bouw van wellnesscentrum in Stadshagen begint na de zomer

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De bouw van het nieuwe wellnesscentrum aan de rand van Stadshagen en de Mastenbroekenpolder kan beginnen. De gemeenteraad van Zwolle is akkoord gegaan met de bestemmingswijziging. De omgevingsvergunning wordt op korte termijn ingediend. Het is de bedoeling dat het centrum eind 2022 opengaat.

De nieuwe wellness aan de Scholtensteeg biedt straks veel meer dan alleen sauna’s, volgens initiatiefnemers Bart en Cynthia Collet. Zij richten zich op zingeving (yoga en mindfulness), uitrusten & beleven (sauna’s en horeca), doelgericht & actief (circuit en groepsfitness) en gezondheid & medisch (integraal leefstijlcentrum). “We zijn op het gebied van zingeving en gezondheid al negen jaar actief in onze Lotuszen-studio in Stadshagen. De nieuwe wellness gaat veel verder. Het actief werken aan het algehele welbevinden staat centraal. We zijn erg blij dat zowel omwonenden als de gemeenteraad achter ons initiatief staan. Het laat zien dat de behoefte aan ons centrum breed wordt gedeeld”, aldus Bart Collet.

Groendaken

Het nieuwe centrum komt aan de rand van Stadshagen en kijkt uit over de landerijen van de Mastenbroekerpolder. Cynthia Collet: “We hebben dan ook gekozen voor een natuurlijke inpassing van het centrum. Het glooiende ontwerp van het gebouw met daken voorzien van groendaken zorgt ervoor dat het gebouw opgaat in de omgeving. Ook door het gebruik van natuurlijke materialen krijgt het centrum een landelijk karakter. Dat merken de bezoekers binnen ook, want we willen hen bij ons laten thuiskomen in totale ontspanning. Dat maakt deze locatie ook zo mooi: van nature is die rust al aanwezig.”

Informatie

De huidige activiteiten van Lotuszen worden in deze locatie gevestigd. “Wel gaan we voor de komende anderhalf jaar naar een andere plek in Stadshagen, namelijk in een net opgeleverd gebouw aan de Hasselterdijk in Frankhuis. Hier is ruimte voor kleinschalige yoga en pilates.

Daarnaast kunnen geïnteresseerden hier meer informatie krijgen over het nieuwe wellness-centrum aan de Scholtensteeg”, aldus de beide initiatiefnemers, die aangeven dat ze na de zomer bij de start van de bouw de naam van het nieuwe centrum gaan onthullen.

Levendiger

Projectwethouder Monique Schuttenbeld: “Met dit onthaastingscentrum krijgt Zwolle er een prachtige voorziening bij. Dit centrum biedt niet alleen bezoekers uit Zwolle ontspanning, beleving en zingeving. Het wordt ook een fijne plek in het groen voor bezoekers van buiten Zwolle. Het maakt bovendien het voorzieningen aanbod in de wijk Stadshagen completer. Daar zijn al veel voorzieningen, zoals kinderopvang, gymzalen, winkels, scholen en buiten sportaccommodaties, maar door de toevoeging van deze vrijetijdsvoorziening wordt Stadshagen nog levendiger en interessanter. Juist ook voor mensen buiten de wijk.”

Zie vor meer informatie www.onthaastingscentrum.nl

Afbeelding
Ouderenzorg IJsselheem met aandacht: Roland over zijn keuze voor ouderengeneeskunde Partnerbijdrages 15 uur geleden
De rechtbank in Zwolle.
Boete voor verkeersongeval met drie slachtoffers in Kampen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Lokale initiatieven gezocht voor donaties ter waarde van 50.000 euro Algemeen 21 uur geleden