Afbeelding
Foto: Eigen foto

Maak kennis met de trekharmonica bij de Zwolse Trekzakclub

Cultuur

ZWOLLE - Wie altijd al een muziekinstrument heeft willen bespelen, kan op zaterdag 4 september gratis kennismaken met de trekharmonica in het gebouw van Domusica aan de Radewijnstraat 10 in Zwolle.

De Zwolse trekzakclub is een gezellige club van vijftig leden. Zij hebben om de veertien dagen les van september tot mei. Er zijn zes groepen, van beginners tot meer gevorderde spelers. De groepen 1 tot 3 hebben les van Heleen Rook en de groepen 4 tot 6 hebben les van Harry Dijkstra. Het repertoire is divers, van Klezmer, pop tot klassiek. “Nieuwe leden zijn van harte welkom”, meldt de club. “We beginnen ieder jaar met een beginnersgroep. Zowel beginners als gevorderden nodigen we graag uit.”

Beginners kunnen in een mum van tijd al op speelse wijze leuke melodietjes spelen op de trekharmonica, zonder noten te hoeven kunnen lezen. “We gebruiken een knopnummer-notatie, naast het bekende notenschrift. Dat is het geheim om al snel een liedje op dit unieke instrument te leren spelen. Ons motto is ‘samen muziek maken in een ontspannen sfeer’”, aldus de trekzakclub.

Op 4 september zijn er twee momenten voor kennismaking: om 11.30 en om 14.15 uur. Deze dag is er voor de leden een workshopdag waarbij nieuwe leden de sfeer kunnen proeven, kunnen kennismaken met docent Heleen Rook en zelf even op de trekzak kunnen spelen. 

Wie vooraf informatie wenst, kan contact opnemen via secretariaat@zwolsetrekzakclub.nl. Zie voor meer informatie www.zwolsetrekzakclub.nl.